Porți deschise la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile

Porți deschise la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile

Dimensiune text

 

justitie judecatorMarți, 25 octombrie, cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a fost organizată manifestarea anuală de tipul „uşilor deschise”. Între orele 10.00 – 12.00, a fost asigurat accesul liber al publicului în zonele de interes cu relevanţă pentru activitatea instituţiei, fără a perturba activitatea acesteia.

La 25 octombrie este marcată, anual, Ziua Europeană a Justiției Civile, destinată tuturor cetățenilor europeni care activează în domeniul justiției. Prin organizarea evenimentelor din această zi se dorește o încercare de creștere a gradului de transparență a procedurilor judiciare, în așa fel încât acestea să fie pe deplin accesibile fiecărui cetățean în parte. Acțiunile desfășurate au ca scop apropierea justiției de cetățeni, pentru a-i ajuta să fie mai bine informați asupra drepturilor lor și pentru a înțelege mai bine modalitatea de funcționare a justiției de zi cu zi.

La data de 5 iunie 2003, Consiliul Europei și Uniunea Europeană au stabilit desfășurarea în fiecare an, în ziua de 25 octombrie, a Zilei europene a justiției civile, cu scopul de a aduce în atenția cetățenilor europeni a modul de funcționare a justiției și de a sprijini dezvoltarea unui spațiu judiciar comun european.COMENTARII

WORDPRESS: 0