Prima paginăActualitate

Porcul de Crăciun ia drumul Italiei

Dimensiune text

De sărbători, bucatele tradiționale sunt tot mai căutate de românii aflați la muncă în Italia. În ultima perioadă, companiile de transport internaționale au dus în Italia mii de kilograme de cârnați și afumături. Numărul celor care s-au întors în țară de sărbători s-a triplat.

 

 

Perioada sărbătorilor de iarnă se dovedește extrem de solicitantă pentru companiile de transport internațional. Fie că duc pachete de la cei rămași în țară pentru românii aflați la muncă în Italia, fie că aduc de la aceștia cadouri pentru copiii rămași în țară, numărul transporturilor a crescut semnificativ în aceste zile. De atfel, și numărul celor care se întorc în țară pentru a-și petrecere sărbătorile de iarnă a crescut enorm față de perioadele obișnuite ale anului. „Ca în fiecare an, în această perioadă, activitatea noastră a crescut semnificativ. Numărul persoanelor care s-au întors din Italia pentru a-și petrece sărbătorile în țară s-a triplat. Numai săptămâna trecută am transportat din Italia în România 400 de persoane„, a spus Eugen Păuleț, administratorul firmei Sempre Drito Tour.

Și transportul de mărfuri a crescut semnificativ, atât din România către Italia, dar și invers. „În ceea ce privește transportul de mărfuri pentru Italia, la mare căutare sunt produsele din carne de porc, în special cârnații și afumăturile. În ultima perioadă, mașinile noastre au transportat peste 1.000 de kilograme de carne de porc. La mare căutare sunt și alte produse tradiționale, care nu se găsesc în Italia. Cât privește cadourile pentru cei rămași în țară, cei mai mulți trimit dulciuri sau hăinuțe. Am avut pachete de cinci kilograme, dar și pachete de 70 de kilograme. Spre deosebire de alți ani, am observat că cei din Italia trimit acasă mai puțini bani„, a mai spus Eugen Păuleț.

COMENTARII

WORDPRESS: 0