Prima paginăActualitateRural

Pomul de Crăciun goleşte visteria primăriilor

Dimensiune text

Autorităţile locale vor aloca fonduri pentru cadourile pentru copii, bătrâni şi ornamentarea satelor cu ghirlandele luminoase.

Autorităţile locale au început pregătirile pentru serbările de Crăciun şi Anul Nou. Fără bani pentru investiţii şi salarii, primarii spun că pentru copii şi înveşmântarea satelor cu ghirlande luminoase sunt nevoiţi să scoată bani şi din piatră seacă.

Pentru serbarea pomului de Crăciun, autorităţile locale de la Ion Creangă vor aloca 10.000 de lei. Nici bătrânii fără venituri şi sprijin din partea familiei nu au fost uitaţi de administraţia publică locală. „Avem 100 de persoane în vârstă care nu au pensie, motiv pentru care sunt exceptaţi de la orice tip de ajutoare. Aceste persoane vor primi din partea primăriei un pachet de alimente de bază şi fructe pentru a petrece cum se cuvine sărbătorile de iarnă”, a precizat Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă. Autorităţile locale de la Ion Creangă vor aloca 3.000 de lei pentru achiziţionarea de ghirlande luminoase care vor fi montate pe străzile principale ale satului.

5.000 de lei este suma pe care autorităţile locale de la Bahna o vor cheltui pentru serbarea de Crăciun. „Pentru ornamentarea străzilor principale ale satelor am cumpărat, în acest an, 16 ghirlande luminoase. Mai avem câteva de anul trecut”, a spus Liviu Cristian Ploşniţă, primarul comunei Bahna.

Aproape 2.000 de lei vor aloca autorităţile locale de la Boghicea pentru copiii din comună pentru serbarea Pomului de Crăciun. Primăria nu mai cheltuie bani pentru ornamentarea satelor, deoarece are o „zestre” bogată de ghirlande şi bannere luminoase care vor fi montate, în luna decembrie, pe străzile şi în cimitirul satului Boghicea.

COMENTARII

WORDPRESS: 0