Pompierii nemţeni sunt cei mai buni din Moldova

Dimensiune text

Faza zonală a competiţiei naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor i-a confirmat pe pompierii nemţeni ca fiind cei mai buni din Moldova.

isu 02La toate categoriile la care au concurat, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au surclasat celelalte echipe participante. Indiferent că a fost vorba despre stabilirea celui mai bun echipaj de descarcerare, a celor mai buni paramedici sau a celui mai bun conducător de echipaj – plutonierul adjutant Eduard Andronache -, podiumul a arătat la fel: pe primul loc ISU Neamţ, pe locul al doilea ISU Iaşi, iar pe locul al treilea ISU Suceava.

„Această competiţie naţională, ce îşi propune să dezvolte competenţele profesionale în salvarea victimelor, să identifice cele mai bune tehnici de descarcerare, să promoveze idei inovatoare în domeniu, precum şi să dezvolte competenţele profesionale pentru acordarea primului-ajutor calificat pacienţilor traumatizaţi, naşte multe pasiuni, absolut normale între cei ce doresc să fie cei mai buni”, a afirmat colonelul Ioan Niţică, inspectorul-şef al ISU Neamţ.

isu 03La festivitatea de premiere au fost numeroase autorităţi din Neamţ şi din celelalte judeţe ale Moldovei. Pompierii nemţeni vor concura cu alte echipaje care au câştigat concursurile zonale, într-o competiţie care se va desfăşura la Oradea, peste câteva luni.

Pentru organizarea acestui concurs, ISU Neamţ a avut sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ, Primăriei municipiului Piatra Neamţ, Primăriei comunei Taşca, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Liceului cu Program Sportiv Piatra Neamţ şi Poliţiei Locale Piatra Neamţ, precum şi al mai multor sponsori din judeţ.COMENTARII

WORDPRESS: 0