Pompierii avertizează: amenzi de 50.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu

Pompierii avertizează: amenzi de 50.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu

Trei proprietari de câini au fost amendați de Poliția Locală
Amenzi de 15.000 de lei după concertul Carla’s Dream din Piatra Neamţ
Cănărău vrea să intre în greva foamei

 

pompieri autospecialaInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ aduce în atenţia locuitorilor judeţului faptul că, până la 31 decembrie 2016, construcţiile şi amenajările care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu – dacă fac parte din categoriile stabilite de normele specifice – sunt obligate să obţină acest document (potrivit Legii nr. 33/2016 privind aprobarea OUG nr. 52/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor). Obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu revine beneficiarului investiţiei ori persoanei fizice sau juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente.

Începând cu data de 1 ianuarie 2017, funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu constituie contravenţie şi se sancţionează, conform Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare, cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 50.000 de lei.

„Precizăm faptul că, până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punctul de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investiţiilor. Facem menţiunea că, în permanenţă, Inspecţia de Prevenire va desfăşura activităţi de control şi îndrumare, va lua toate măsurile legale pentru creşterea nivelului de securitate şi, dacă va fi cazul, va aplica sancţiunile prevăzute de actele normative, respectiv avertismente, amenzi (exceptând amenzile pentru lipsa autorizaţiei de securitate le incendiu, până la 31.12.2016) sau sancţiunea de oprire a funcţionării sau utilizării construcţiilor sau amenajărilor, în cazul în care se constată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu”, precizează un comunicat al ISU Neamţ.

Categoriile de construcţii şi amenajări care se supun autorizării privind securitatea la incendiu sunt menţionate în HG 1739/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Mai multe detalii pe www.ijsunt.ro, secţiunea „Avizare-Autorizare„.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0