Pompierii au „sărbătorit” Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor, romașcanii s-au panicat

Pompierii au „sărbătorit” Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor, romașcanii s-au panicat

 

isu-pompieri-elevi-exercitiuCei care nu au citit presa sau nu au intrat pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență nu au știut că, din 2009, ziua de 13 octombrie este Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. În Roman au sunat sirenele specifice unui dezastru, iar zeci de romașcani s-au panicat, mai ales că zona noastră s-a aflat sub cod portocaliu de ploi și nimeni nu știa ce se întâmplă, dacă sunt inundații sau cutremur.

De fapt, pentru a marca Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamţ, şi-a propus să reamintească elevilor regulile de comportare şi măsurile de protecţie, pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur, prin organizarea unui exerciţiu la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Neamţ.

Exerciţiul a început joi, la ora 9.45 prin introducerea semnalului „Alarmă la dezastre” (5 sunete cu durata de 16 secunde, la intervale de 10 secunde), iar pe parcursul celor 15 minute, personalul didactic, cel auxiliar şi elevii de la toate unităţile de învăţământ din judeţ au recapitulat regulile de comportare în caz de cutremur. Exercițiul s-a încheiat prin introducerea semnalului „Încetarea alarmei” (un sunet continuu cu durata de 2 minute).

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0