Prima paginăActualitate

Polițiștii nemțeni au efectuat percheziții în Vaslui și Tulcea, într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu estimat la 790.000 de lei

Polițiștii nemțeni au efectuat percheziții în Vaslui și Tulcea, într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu estimat la 790.000 de lei

Dimensiune text

 

bani leiMarți, 17 ianuarie, poliţişti de la Serviciul de Investigare Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamț au efectuat șase perchiziţii domiciliare pe raza județelor Vaslui și Tulcea, la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală, precum şi la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale. În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, documente contabile şi suporţi de stocare a datelor.

Conform IPJ Neamț, din cercetări a rezultat că, în perioada 2014 – 2015, doi bărbați, de 31 și 48 de ani, administratorii de fapt a două societăţi comerciale, au conceput un mecanism evazionist, prin folosirea unei societăți în circuite comerciale fictive. La comiterea infracţiunii de evaziune fiscală ar mai fi participat alți doi bărbați, de 40 și 53 de ani, din Galați și Iași, care au avut rolul de administratori şi asociaţi ai societății folosite în mecanismul evazionist şi prin intermediul cărora s-au realizat tranzacţiile bancare cu beneficiarii finali. În urma acestor operațiuni ilegale bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu suma de 792.656 de lei.

„Totodată, polițiștii nemțeni au identificat unul dintre beneficiarii finali, un bărbat de 28 de ani, administrator al unei societăți economice din Tulcea, care a înregistrat în contabilitate cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în cuantum de 302.378 de lei, sustrăgându-se de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul de stat”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

Ieri, 17 ianuarie 2017, patru dintre acești bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar astăzi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, procurorul de caz dispunând faţă de aceștia măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0