Polițiștii nemțeni au contribuit la descoperirea unor bunuri culturale de patrimoniu

Polițiștii nemțeni au contribuit la descoperirea unor bunuri culturale de patrimoniu

Dimensiune text

Poliţiştii au efectuat vineri o percheziţie domiciliară în urma căreia au fost indisponibilizate bunuri culturale mobile, susceptibile a fi sustrase din zone cu patrimoniu arheologic.

Vineri, 7 decembrie, poliţişti de investigaţii criminale, de acţiuni speciale şi criminalişti din cadrul IPJ Bacău, cu sprijinul Inspectoratelor de Poliţie Iaşi şi Neamţ, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat de 52 de ani, din Bacău.

Conform IPJ Bacău, cu această ocazie poliţiştii au identificat mai multe bunuri culturale mobile, respectiv obiecte arheologice ce pot data din perioada neolitică, monede Greco-romane, din argint, susceptibile de clasare în patrimoniul cultural naţional, precum şi alte monede emise în diverse state europene, ce ar putea data din secolele XVIII-XIX.

„Bunurile identificate au fost indisponibilizate de poliţişti, existând suspiciuni cu privire la provenienţa acestora, unele dintre ele putând fi sustrase din zone cu patrimoniu arheologic. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând a se da soluţie legală prin unitatea de Parchet”, precizează reprezentanții IPJ Bacău.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0