Poliţiştii nemţeni au confiscat lemne de aproape un milion de lei

Poliţiştii nemţeni au confiscat lemne de aproape un milion de lei

Dimensiune text

 

lemnePoliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice şi poliţiştii de ordine publică au acţionat permanent pentru constatarea şi sancţionarea faptelor ilegale la regimului silvic. Astfel, în primul trimestru al acestui an au fost executate 112 de controale, fiind verificate 60 de obiective, dintre care 24 instalaţii de debitat lemnul, şase exploatări forestiere, şapte depozite, zece pieţe sau târguri şi 501 mijloace de transport.

Poliţiştii au constatat 171 de infracţiuni silvice şi au fost aplicat 272 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea fiind aplicate pentru „transportul materialelor lemnoase fără avize de însoţire ori fără documente comunitare echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare”, în valoare de circa 229.000 lei. În urma acţiunilor desfăşurate a fost recuperată şi confiscată cantitatea de aproximativ 3.258 de metri cubi de material lemnos, reprezentând 232 de metri cubi de cherestea, 2.810 metri cubi de lemn de lucru şi 216 metri cubi de lemn de foc, în valoare totală de 980.000 de lei. Totodată, poliţiştii au indisponibilizat trei autovehicule care au fost folosite la transportul ilegal de material lemnos, conform art. 25 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

„Reamintim faptul că «Wood Tracking» este denumirea noului sistem informatic prin care se monitorizează transporturile de masă lemnoasă din pădure, folosit de legiuitor în lupta pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori. Începând din data de 8 octombrie 2014, este obligatorie înscrierea pe avizul de însoţire a codului unic, a datei, orei, minutului şi secundei emiterii codului, acest cod fiind generat online de către aplicaţiile existente”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0