Prima paginăActualitate

Polițiștii locali vor fi dotați cu camere de luat vederi

Polițiștii locali vor fi dotați cu camere de luat vederi

Dimensiune text

 

 

Primăria municipiului Roman le-a pus gând rău celor care aruncă deșeurile în locuri nepermise, fiind vizați în special cei care aruncă pungile de gunoi menajer la coșurile de gunoi stradale, cei care aruncă pe jos coji de semințe, chiștoace de țigări sau alte deșeuri. Pentru sancționarea mai drastică a unor astfel de fapte, municipalitatea va elabora un nou regulament de gospodărire, care va include amenzi mai mari, regulament ce va fi dezbătut în următoarea ședință de Consiliu Local, care va avea loc în această săptămână. Amenzi mai mari vor primi și cei care depozitează deșeuri pe malurile râurilor, iar în anumite zone din oraș se intenționează montarea unor camere video pentru prinderea contravenienților. De asemenea, polițiștii locali vor avea asupra lor, atât în mașinile de patrulare, cât și pe echipamentul personal camere de supraveghere pentru a proba faptele antisociale provocate de către cei certați cu legea.

„Am dispus efectuarea mai multor controale, pentru că am întâlnit foarte multe coșuri pentru gunoi stradal pline cu pungi de gunoi casnic și vom monitoriza aceste zone. Se lucrează astăzi la un nou regulament și la noi sancțiuni majorate în ceea ce privește normele de conduită publică, astfel încât cei care încalcă buna cuviință și regulile de conduită publică să primească sancțiuni care să-i determine, pe viitor, să nu mai greșească. De asemenea, discutăm și de cei care depozitează gunoi în zonele nepermise, pe malurile râurilor. Vom cere și sprijinul celor de la Rossal pentru a identifica locurile în care sunt umplute aceste coșuri de gunoi stradal cu deșeuri menajere, pentru monitorizarea acelor zone și sancționarea responsabililor”, a declarat primarul Lucian Micu.

După ce anul trecut au mai fost montate încă zece camere de supraveghere în oraș, autoritățile spun că și anul acesta vor mai monta încă zece, astfel încât orașul va fi acoperit cu peste 70 de camere ce ar trebui să descurajeze fenomenul infracțional.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0