Prima paginăActualitateNeamt

Polițiştii locali sunt pe urma scandalagiilor din Roman

Dimensiune text

Romaşcanii reclamă polițiștilor când apare o groapă în asfalt, un vecin aruncă gunoiul pe geam sau un altul taie copacii din spatele blocului.

În fiecare săptămână, lucrătorii de la Poliţia Locală Roman, pe lângă activitatea obişnuită, de menţinere a liniştii şi ordinii în oraş, sunt nevoiţi să răspundă la zeci de solicitări venite din partea unor romaşcani care sunt atenţi la tot ce mişcă în jurul lor şi nu vor să lase pe cei care nu respectă legea nepedepsiți.

De exemplu, în săptămâna care a trecut, poliţiştii locali au soluţionat 60 de plângeri şi sesizări. Acestea făceau referire, în special, la cerşetorie şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar au fost şi persoane care s-au plâns de faptul că unele taxiuri ocupau mai multe locuri decât cele destinate, că erau blocate căile de acces între blocuri, că sunt vecini care aruncau gunoiul direct de pe fereastră, că exista apă care curgea pe carosabil, din cauza unei conducte sparte, că sunt minori care urmăreau persoane pentru a le sustrage bunuri, că existau persoane care doreau să taie salcâmi din spatele blocului sau persoane care comercializează diferite produse pe gangul dinspre pietonal Ștefan cel Mare.

„Săptămâna trecută, poliţiştii locali au executat 30 de misiuni de patrulare pedestră şi auto, dintre care cinci cu agenţi de la Poliţia Roman. În cadrul activităţii de prevenire a comiterii de fapte contravenţionale, au fost depistate 105 persoane, pentru care s-au dat 20 de avertismente verbale, în special pentru tulburarea liniştii publice şi staţionare auto neregulamentară, 30 de avertismente scrise şi 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.650 de lei”, a precizat primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu.

Alte activităţi ale Poliţei Locale în această perioadă au fost fluidizarea traficului pentru ridicarea zăpezii, căutarea persoanelor fără adăpost, pentru a le caza la adăpostul social „Casa Speranţei” pe timpul nopţii, precum şi verificarea periodică a corpurilor şi instalaţiilor de iluminat stradal, care s-au tot furat de când au fost instalate, la începutul lunii decembrie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0