Prima paginăActualitate

Polițiștii locali nu mai împart avertismente, ci dau direct amenzi

Polițiștii locali nu mai împart avertismente, ci dau direct amenzi

Dimensiune text

Numărul amenzilor date de polițiștii locali au crescut în ultima perioadă. Conform rapoartelor puse la dispoziție de administrația locală, numărul verificărilor asupra respectării legislației au crescut, la fel și numărul de amenzi date persoanelor care faz mizerie, gălăgie sau parchează necorespunzător.

Într-un comunicat, Primăria Roman a anunțat că Poliţia Locală Roman a intensificat controalele în oraş pe linia respectării legislaţiei cu privire la menţinerea ordinii şi curăţeniei. ”Persoanele care în trecut au primit avertismente şi nu au ţinut ulterior cont de ele au fost amendate. Săptămâna anterioară, poliţiştii locali au aplicat 32 de amenzi pentru: cerşetorie (3 amenzi în valoare de 500 de lei), provocare de scandal (6 amenzi în valoare de 1.200 de lei), tulburarea liniştii publice cu muzică (o amendă, de 200 de lei), aruncarea pe jos de coji de seminţe (o amendă, de 300 de lei), refuzul de a se prezenta la sediul Direcţiei de Poliţie Locală în urma invitaţiilor (8 amenzi, în valoare de 2.500 de lei), expunere spre vânzare a autoturismelor în parcările publice (o amendă, de 1.000 de lei), comerţ ilegal (3 amenzi, de 900 de lei), consum de alcool în parcuri sau pe stradă (3 amenzi, în valoare de 600 de lei) şi staţionări neregulamentare (6 amenzi, în valoare de 1.000 de lei). Primarul Lucian Micu a dispus luarea de măsuri drastice împotriva celor care fumează şi mănâncă seminţe în spaţiile destinate copiilor, precum şi a proprietarilor de câini care nu strâng mizeria de pe domeniul public”, spun reprezentanții Primăriei Roman.

În ultima perioadă, odată cu vremea frumoasă de afară, foarte multe solicitări de la cetățeni vin pentru descurajarea persoanelor adulte să mai facă mizerie sau gălăgie în părculețele de joacă pentru copii. În două dintre aceste locuri de joacă, Primăria a amplasat și camere de supraveghere, astfel încât spațiile să fie sigure și să fie utilizate de părinții cu copii.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • Stationari neregulamentare 6 amenzi. Buna gluma. Cred ca nu vad masinile din Piata Roman Voda, de la Luca la LRV, care OCUPA TOT TROTUARUL.

  • Ce sa fac ca politistul local sa imi „imparta” un avertisment nu amenda ??? Deci pana acum mi-a mers… Dupa babe fuga MARS !!! Mofturi dom-le ca le-a marit pensia , de acu” pe ei pe mama lor !!!

  • De asta era Dusterul la mama lui Cazacu , s.o amendeze cand sarea gardul la fosta nora , ca sa o bata.

  • dau si ei amenzi la cei care-i vede mai amariti, de exemplu ; duminica in piata mare sa vina sa de-a amenzi la bolizii care urca pe trotuar de nu mai au loc pietonii , si locuri cu oprirea interzisa , nu au curajul, le este frica .