Polițiștii locali, cu „carnetul de amenzi” și ochii pe cei care fac mizerie în oraș

Polițiștii locali, cu „carnetul de amenzi” și ochii pe cei care fac mizerie în oraș

Dimensiune text

 

 

Autoritățile le-au pus gând rău cetățenilor certați cu bunul simț și cu păstrarea curățeniei în oraș. Într-o postare făcută pe pagina proprie de socializare, primarul Lucian Micu a declarat că, pentru a menține Romanul curat, a decis amendarea tuturor celor care fac mizerie, inclusiv a proprietarilor de câini care nu strâng mizeria lăsată de animale pe domeniul public, în special în parcuri.

„Am discutat astăzi la ședința operativă cu directorul Poliției Locale pentru a implica agenții în acțiuni ce privesc păstrarea curățeniei în oraș. Astfel, proprietarii de câini care nu vor strânge mizeria vor fi întâi avertizați în scris, iar la următoarea abatere vor primi amendă. În același timp, persoanele care vor fi prinse mâncând semințe și consumând alcool în parcuri sau locuri de joacă pentru copii vor fi sancționate cu amenda maximă. Zilnic, patrulele de Poliție Locală vor parcurge zonele în care unii cetățeni aruncă deșeuri, așa cum se întâmplă pe strada Ogoarelor sau pe strada Islazului, iar cei prinși în flagrant vor fi amendați și vor fi obligați, conform legii, să facă și curățenie. Cu toții trebuie să înțelegem că, pentru a trăi într-un oraș curat, trebuie să nu mai aruncăm pe oriunde gunoaiele. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să ia atitudine și să-i reclame pe cei certați cu bunul simț la Poliția Locală, la numărul gratuit 0233.984, astfel încât, dacă nu putem cu vorba bună să menținem orașul curat, atunci vom încerca prin aplicarea de amenzi”, a declarat primarul Lucian Micu.

Și în trecut s-au mai făcut astfel de verificări, în special pentru abandonarea deșeurilor în locurile publice, însă, din păcate, amenzile stabilite de lege sunt nesemnificative și, practic, nu-i determină pe cei care fac mizerie să renunțe la acest obicei. De exemplu, săptămâna anterioară, Poliția Locală a dat cinci amenzi pentru consumul de alcool în parcuri, fiecare în valoare de 200 de lei. Alte șase amenzi, în valoare totală de 1.800 de lei, s-au aplicat pentru aruncatul cojilor de semințe și ambalaje pe jos.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0