Prima paginăRoman

Polițiștii locali au gonit cerșetorii din oraș

Dimensiune text

Timp de două zile, polițiștii locali au luat la pas toate cotloanele orașului, în cadrul unei acțiuni menite să conducă la gonirea din oraș a cerșetorilor.

 

Acțiunea de combatere a cerșetoriei a avut loc săptămîna trecută, iar cerșetorii – cei mai mulți domiciliați în afara orașului – au fost „convinși” să nu mai apeleze la mila romașcanilor.

„După cum se poate observa, cerșetorii au «eliberat terenul» în urma acestei acțiuni. Mulți dintre ei erau veniți la Roman din alte zone. Printr-o discuție civilizată și purtată cu tact, i-am convins să se întoarcă în localitățile lor de baștină”, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu. Săptămîna trecută, polițiștii locali au împărțit și cîteva avertismente scrise și amenzi pentru apelarea în mod repetat la mila publicului.

Într-o „zi bună”, un cerșetor poate cîștiga din mila trecătorilor mai mult decît primește un romașcan de rînd pentru o zi de lucru. Deși polițiștii locali încearcă să limiteze fenomenul cerșetoriei la Roman, misiunea lor este îngreunată de oamenii miloși, dar și de legislația în vigoare. În medie, Poliția Locală Roman a acordat, pînă acum, cîte 15 sancțiuni pentru cerșetorie în fiecare zi. Cei mai mulți dintre cerșetori își dispută locurile din pietonalul Ștefan cel Mare, din zona Pieței Mari și din cea a supermarket-urilor – cunoscute ca fiind zone cu „vad bun”.

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • blue 8 ani

    Nu poti niciodata sa ascunzi realitatea , sociala , nivelul de trai , gonind pe bietii oameni , din oras …. Ce urmeaza dle primar , sa alungati pe cei care nu au haine de firma ? e cel mai josnic lucru pe care l-ati facut , de cand sunteti primar , sau cel putin la fel de josnic cu faptul ca ne scumpiti apa dupa ce ati schimbat conductele , si ati eliminat din pierderi … preferam vechile conducte cu vechiul pret pe apa … revenind la subiect … Isus spune ” celui ce cere da-i si nu iti intoarce fata de la el ” iar dvoastra ii goniti.. nu fac nimic rau acesti oameni , toti cei care nu au un servici , sunt la un pas de a cersi … nu e o rusine , e o necesitate …… dvoastra nu credeti asta pentru ca sunteti satul …..ati cheltuit milioane in campania electorala si nu va pasa .. deci daca vreti sa dispara cersetorii creati o alternativa …. nu ajutoare sociala de 1 mil lei , ci locuri de munca …..

  • eu 8 ani

    poate de asta in fiecare dimineata si seara sunt in fata blocului meu…sau au reusit sa-i goneasca doar pana aici….:))))