Polițiștii intensifică acțiunile în trafic, după accidentele grave petrecute în Neamț în acest weekend

Polițiștii intensifică acțiunile în trafic, după accidentele grave petrecute în Neamț în acest weekend

 

 

În acest weekend, polițiștii au intervenit pentru soluționarea unor accidente rutiere grave produse pe DN 15, DN 15B și în Piatra Neamț, în urma cărora a rezultat decesul a două persoane. Pe fondul acestor evenimente grave, conducerea IPJ Neamț a dispus organizarea de acțiuni duminică și săptămâna viitoare, pentru vizibilitatea efectivelor în trafic și combaterea victimizării persoanelor prin accidente de circulație. Polițiștii rutieri și cei din cadrul structurii de ordine publică vor fi prezenți pe principalele drumuri cu risc de producere a accidentelor rutiere, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv traversările neregulamentare ale pietonilor, abaterile bicicliștilor și viteza neadaptată sau excesivă, informează IPJ Neamț.

Primul accident grav din acest weekend a avut loc sâmbătă dimineața, 3 februarie, la intersecția DJ 156A cu DN 15D. Conform IPJ Neamț, din primele cercetări efectuate la față locului s-a stabilit că în timp ce o femeie de 26 de ani, din Tîrgu Neamț, conducea un autoturism pe DJ 156A, având direcția de deplasare Roznov – Girov, ajunsă în intersecția cu DN 15D, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula dinspre Roman spre Piatra Neamț, cu care a intrat în coliziune. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului celui de-al doilea autoturism, un bărbat de 74 de ani, și a pasagerei de 49 de ani, ambii din Piatra Neamț. Conducătorii auto a fost testați alcoolscopic, iar rezultatele au fost negative.

Sâmbătă după-amiaza, polițiștii rutieri au intervenit la un accident grav produs pe stradă Petru Movilă, din Piatra Neamț, în urmă căruia a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor trei. Conform IPJ Neamț, din primele cercetări se pare că în timp ce o femeie de 37 de ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism pe strada Petru Movilă, având direcția de deplasare Bicaz – Bacău, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat pe contrasens în coliziune cu un autoturism condus de către un bărbat de 45 ani, din Piatra Neamț. În urma evenimentului a rezultat decesul conducătoarei auto, rănirea bărbatului de 45 ani și a pasagerilor aflați în autoturismul acestuia, o femeie de 40 ani și un minor de cinci ani. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ.

Un alt accident grav a avut loc sâmbătă, în afara localității Vânători – Neamț, în urma căruia a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor trei. Conform IPJ Neamț, din cercetările desfășurate la fața locului, polițiștii au stabilit că în timp ce un bărbat de 53 de ani, din Vânători – Neamț, conducea un autoturism pe DN 15B, având direcția de mers Tîrgu Neamț – Pipirig, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 33 ani, din Bacău. În urma impactului a rezultat decesul bărbatului de 53 de ani, rănirea gravă a tânărului de 33 de ani și a pasagerilor aflați în autoturismul acestuia, un bărbat de 60 de ani și o femeie de 57 de ani, din Bacău. Din primele verificări, polițiștii au stabilit că bărbatul de 53 de ani, în momentul impactului, nu purta centura de siguranță.

În toate cele trei cauze, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

Un bărbat a decedat în urma accidentului de lângă Vânători - Neamț

Un bărbat a decedat în urma accidentului de lângă Vânători – Neamț

 

Recomandări preventive pentru siguranță în trafic

Polițiștii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, să evite depășirile riscante, în special când se circulă în coloană.

Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos. Nu efectuați depășiri riscante!

De asemenea evitați orice preocupare în timpul mersului, nu lăsați telefonul mobil, aparatul de radio sau alt factor să vă distragă atenția de la drum! Acordați întotdeauna atenție condusului și mașinii voastre!

„Nu porniți la drum fără să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, echipați-vă autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă și respectați semnificația indicatoarelor și îndrumările agenților de circulație. Toți ocupanții autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranță! Nu uitați, această vă poate salva viața!”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

Foto: ISU Neamț

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0