Polițiștii, cu ochii pe braconieri

Polițiștii, cu ochii pe braconieri

 

Polițiștii Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Neamț desfășoară, în perioada aprilie – iunie 2017, acțiuni pentru combaterea braconajului cinegetic. Astfel, polițiștii nemțeni desfășoară activități specifice de verificare și control pentru reducerea infracțiunilor de braconaj cinegetic și pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de comiterea acestui gen de infracțiuni. Totodată, un alt aspect urmărit de polițiștii este identificarea deținătorilor de câini ogari sau metiși ai acestora, care încalcă prevederile legale privind practicarea vânătorii.

Până în prezent, în urma verificărilor efectuate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului armelor și muniției și au fost constatate o infracțiune de braconaj cinegetic și o infracțiune de uz de armă fără drept.

„Aducem în atenția publicului faptul că de la data de 1 aprilie a început perioada de prohibiție la pescuit, care durează până pe data de 30 mai 2017. În consecință, polițiștii Serviciului de Ordine Publică Neamț, în următoarea perioadă, vor acționa pentru descurajarea pescuitului ilegal, împreună cu partenerii implicați. În acest sens, vor fi organizate acţiuni în sistem integrat, cu instituţiile responsabile în domeniu şi abilitate în aplicarea legislaţiei piscicole, care să asigure prevenirea şi combaterea ilegalităților din domeniul piscicol, menţinerea integrităţii patrimoniului piscicol naţional şi implicit protecţia mediului înconjurător”, informează un comunicat al IPJ Neamț.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • publicati numai minciuni pe aici,de exemplu ieri 18 aprilie linga microhidrocentrala erau in jur de 50 pescari si in fiecare zi intre orele 15 -19 sint pescari acolo ,unde e politia ,jandarmii,cei de la avps.daca nu crede-ti veniti in fiecare zi in jurul orei 17 cand e soare si o sa va convinge-ti.eu ii vad din balcon,a venit de vreo cateva ori politia si jandarmii dar cand pleca politia ei se intorceau inapoi si pescuiau in voie