Prima paginăActualitate

Polițiștii au plantat 1.900 de arbori

Polițiștii au plantat 1.900 de arbori

Dimensiune text

 

 

Marți, 23 aprilie, poliţiştii Secţiei de poliţie Români, sub supravegherea şi îndrumarea specialiştilor din cadrul Ocolului Silvic Roman, au plantat 1.900 de puieţi din specia stejar şi frasin, pe o parcelă din zona Başta, din localitatea Secuieni, situată pe malul râului Siret, aflată în administrarea Ocolului Silvic Roman. La acţiunea de împădurire au fost prezenţi şi elevii unei şcoli generale din localitate. Ocolul Silvic Roman a pus la dispoziţia participanţilor echipamente de protecţie, unelte şi puieţi.

Prin participarea la această acţiune, poliţiştii au atras atenţia asupra importanţei educaţiei ecologice şi a rolului esenţial pe care îl are pădurea în menţinerea echilibrului ecologic.

„Poliţiştii nu au lăsat să treacă nici în acest an «Luna plantării arborilor» fără a se implica, mai ales că puieţii plantaţi anii trecuţi au prins viaţă, iar acest lucru a reprezentat o motivaţie suficient de puternică pentru a continua. În felul acesta, poliţiştii și-au dovedit sprijinul pentru susţinerea regenerării pădurilor, nu doar prin activităţi de prevenire şi combatere a delictelor silvice, ci şi prin participarea efectivă la acţiunea de plantare de arbori, în colaborare cu Direcţia Silvică Neamț. Responsabilitatea protejării pădurilor nu revine doar instituţiilor cu atribuţii în întreţinerea acestora sau a celor care sancţionează tăierile ilegale de arbori, cum este Poliţia, ci tuturor cetăţenilor”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0