Polițiştii au mers pe urmele taximetriştilor pirat

Dimensiune text

În perioada 7 – 8 mai, echipe mixte formate din poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Neamţ şi poliţişti de investigarea criminalităţii economice au acţionat pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a conducătorilor de vehicule care efectuează transport de persoane contra cost, fără a fi autorizaţi în acest sens.

„Principalul obiectiv al acţiunii a fost impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum şi sancţionarea acestora”, a declarat subinspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice au urmărit şi înregistrarea sau declararea veniturilor obţinute de către aceste persoane. În urma controalelor efectuate, au fost constatate 25 de abateri, pentru care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale. 15 au fost pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, nouă pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări servicii ilicite, iar o sancţiune a fost aplicată la HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 6.000 de lei.COMENTARII

WORDPRESS: 0