Prima paginăActualitateNeamt

Poliţiştii au „început” şcoala

Dimensiune text

Odată cu începerea anului şcolar, poliţiştii se întorc şi ei la şcoală. Aceştia vor fi prezenţi zilnic în zona şcolilor, în intervalele ore în care copiii intră şi ies de la cursuri. Și traseele elevilor către casă vor fi supravegheate de oamenii legii. Poliţiştii nemţeni vor patrula în zona şcolilor şi în zilele în care nu sunt cursuri, pentru că mulţi elevi se joacă la sfârşit de săptămână sau după ore pe terenul de sport al unităţii de învăţământ.

„Poliţiştii vor identifica şi controla unităţile economice din zona adiacentă şcolilor cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. Pe parcursul noului an şcolar, vor fi derulate şi acţiuni pentru prevenirea absenteismului şcolar, în colaborare cu cadre didactice. La fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare. O atenţie deosebită va fi acordată unităţilor de învăţământ din mediul rural”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Poliţiştii din structurile de prevenire, de proximitate şi de la posturile comunale vor avea întâlniri atât cu reprezentanţi ai şcolii, cât şi cu părinţi şi elevi, în vederea derulării unor activităţi de prevenire pe problematica delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor, precum şi a unor campanii de informare pe diverse domenii. De altfel, şi la festivitatea de începere a acestui an şcolar a fost prezent, la fiecare unuitate de învăţământ, câte un poliţist. Unii, mai emotivi, au reuşit cu greu să transmită mesajul lor şi al Postului de Poliţie celor prezenţi, dar elevii le-au risipit emoţiile cu aplauze.

COMENTARII

WORDPRESS: 0