Poliţiştii, aproape de fiecare şcoală

Poliţiştii, aproape de fiecare şcoală

 

Poliţiştii au fost alături de elevi, profesori şi părinţi la începutul de an şcolar, dar nu se vor îndepărta de unităţile de învăţământ nici în perioada următoare, promit şefii Inspectoratului de Poliţie.

238 de poliţişti au fost alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii noului an de învăţământ. Începând de marţi, 13 septembrie, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

„La fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare. O atenţie deosebită va fi acordată activităţile educativ-preventive şi de verificare a gradului de siguranţă rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi. Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor. Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventive-educative pe parcursul întregului an şcolar”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Neamţ.

Conform conducerii IPJ Neamţ, în anul de învăţământ 2015 – 2016, în urma activităţii desfăşurate de Poliţia Română, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, numărul infracţiunilor a scăzut cu 11,5%, faţă de anul şcolar precedent.

politisti-deschidere-an-scolar-1

politisti-deschidere-an-scolar-2

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0