Prima paginăSocial

Polițiștii Adrian și Florin Axinia, clasați pe locurile III și IV la Campionatul de șah al MAI

Polițiștii Adrian și Florin Axinia, clasați pe locurile III și IV la Campionatul de șah al MAI

Dimensiune text

 

Subcomisar de poliție Adrian Axinia, ofițer specialist în cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice al IPJ Neamț, s-a clasat pe locul al treilea la Campionatul de șah organizat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), desfășurat în perioada 2 – 8 aprilie. Fratele acestuia, subcomisarul de poliție Florin Axinia, împuternicit șef al Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, a câștigat locul al patrulea, în cadrul aceleiași competiții.

 

„Cele două premii reprezintă, pentru ambii ofițeri, apogeul unei pasiuni insuflate cu dragoste de tatăl acestora, încă de la vârsta de cinci ani. Din timpul școlii, aceștia au participat la competiții de șah pe echipe, fiind antrenați în cadrul Clubului Copiilor din Roman de profesorul Cezar Labău, fapt ce a condus la obținerea premiului I și II, în cadrul concursurilor organizate la nivel zonal, județean sau național. Pe parcursul carierei profesionale, cei doi ofițeri de poliție nu au putut fi detronați de pe locurile I și II la diverse concursuri sportive organizate de IPJ Neamț, dar și în cadrul competiției organizate de Ministerul Apărării Naționale în acest an, prin Batalionul 634 Infanterie «Petrodava» Piatra Neamț. La acest concurs de șah, organizat cu ocazia «Zilei Forțelor Terestre», la care au fost invitate toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, din județul Neamț, subcomisarul Adrian Axinia a obținut primul loc, clasând, astfel, IPJ Neamț în fruntea clasamentului la «jocul minții». Bineînțeles că dezvoltarea capacității de a anticipa mutările adversarului pentru a fi mereu înaintea oponentului i-a ajutat pe cei doi polițiști în activitatea profesională, ținând cont că, și în munca de poliție, trebuie să fii cu un pas înaintea infractorului”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

Adrian Axinia afirmă că tabla de șah ne pune în postura de a lua decizii corecte într-un timp relativ scurt, dezvoltă capacitatea de a preveni consecințele acțiunilor și recomandă acest joc copiilor, declarând deschis dorința de a iniția cât mai mulți copii în tainele acestui joc minunat și constructiv: „Șahul contribuie la îmbunătățirea reală a performanțelor școlare, a comportamentului și judecății la copii, putând fi un prieten adevărat al acestora ce poate înlocui cu succes tableta, telefonul sau calculatorul”.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0