Polițiști de la Crima Organizată din Neamț, implicați în destructurarea unei rețele de trafic de droguri din Bacău

Polițiști de la Crima Organizată din Neamț, implicați în destructurarea unei rețele de trafic de droguri din Bacău

Dimensiune text

 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău şi ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), au efectuat luni, 3 aprilie, 11 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale, specializată în trafic de droguri. La această acțiune au participat și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ. Față de opt persoane s-au dispus măsuri restrictive de libertate.

„La data de 3 aprilie 2017, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Jaleru Alexandru – Florin, Petrea Marius-Gabriel, Huiban Sergiu  – Cristian, Huiban Vasile – Lucian și Ciocan Oana – Mădălina, pentru săvârşirea  infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc în formă continuată şi introducere de droguri de risc în ţară fără drept. În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016, inculpații au constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a constat în  procurarea, deţinerea şi comercializarea zilnică de droguri de risc, respectiv cannabis şi haşiş, către diferiţi consumatori”, informează un comunicat al DIICOT.

Luni, 3 aprilie, procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii  de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bacău, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate 200 de grame de cannabis, 100 de grame de haşiş, 35 de seminţe de cannabis, șase cântare electronice şi cinci dispozitive pentru mărunţit substanţele vegetale, folosite pentru prepararea şi porţionarea drogurilor, precum și un aparat pentru confecţionarea ţigărilor artizanale și două dispozitive pentru administrarea drogurilor prin fumare, tip ,,bong” şi ,,pipă”.

De asemenea, au fost ridicate un pistol cu gaze tip ,,Airsoft”, trei laptopuri, un hard-disk, 18 telefoane mobile şi suma de 4.800 de lei. 11 persoane au fost conduse la sediul DIICOT – ST Bacău, pentru audieri. În cursul zilei de marți, 4 aprilie, inculpaţii au fost prezentaţi  Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de alţi trei inculpaţi procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, precizează reprezentanții DIICOT.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0