Polițiști avansați în grad, cu ocazia Zilei Poliției

Polițiști avansați în grad, cu ocazia Zilei Poliției

Dimensiune text

 

Ziua Poliţiei Române, marcată anual în data de 25 martie, a fost prilej de sărbătoare şi pentru poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamț. În acest sens, au fost organizate mai multe activităţi care să marcheze însemnătatea acestei zile.

Joi, 23 martie, la sediul IPJ Neamț a avut loc „Ziua Porţilor Deschise”, prilej cu care, circa 40 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a din cadrul Colegiului Tehnic Piatra Neamț, Colegiului Național „Gheorghe Asachi” și Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț, însoțiți de cadre didactice, au vizitat sediul poliţiei, având posibilitatea să cunoască dotările logistice cu ajutorul cărora îşi desfăşoară activitatea poliţiştii. Activitatea a debutat cu promovarea profesiei de polițist și a ofertei educaţionale – inițiativă ce se înscrie în cadrul Campaniei naționale, „Și TU poți deveni POLIȚIST!”.

„În acest context, ne-am propus să promovăm profesia de poliţist şi oferta educaţională a instituţiilor specializate în rândul elevilor, care și-au exprimat dorința de a urma o carieră în structurile poliţiei. Cei prezenți la activitate au vizitat sediul IPJ Neamț și au aflat detalii despre munca polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, a Serviciului Cabinet – Dispeceratul 112, a Serviciului Cazier, Statistică și Evidență Operativă și a Serviciului de Acțiuni Speciale. Finalul activității s-a bucurat de un real interes din partea elevilor, care au fost încântați de o demonstrație a câinilor de serviciu și un exercițiu de simulare în cazul prinderii unui infractor”, informează un comunicat al IPJ Neamț.

Ziua de vineri a debutat cu gândul la poliţiştii decedaţi, fiind ținut un moment de reculegere, la orele 8.15, în memoria tuturor celor care au căzut la datorie.

În sala de festivități a unităţii a avut loc, vineri, ceremonia avansărilor în grad, poliţiştii fiind onoraţi de prezenţa reprezentanților administrației locale și a partenerilor MAI. „Într-o atmosferă de sărbătoare au fost prezentate mesajele ministrului Afacerilor Interne şi al şefului Poliţiei Române, fiind felicitaţi toţi cei care zi de zi îşi dedică activitatea siguranţei cetăţenilor. În centrul atenţiei s-au aflat, însă, poliţiştii avansaţi, doi poliţişti nemțeni fiind avansaţi înainte de termen, respectiv un ofiţer şi un agent de poliţie. La împlinirea stagiului în grad au fost avansați alţi 92 de agenţi de poliţie şi 29 de ofiţeri. Tot în cadrul acestei ceremonii a avut loc și premierea celor mai buni poliţişti-sportivi, câştigătorii competiţiilor sportive la mini-fotbal, volei, tir, tenis de masă, şah, badmington organizate cu această ocazie de IPJ Neamț, SNPPC şi Asociaţia Sportivă Dinamo”, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0