Prima paginăSocial

Polițist contrabandist

Dimensiune text

Miercuri, la Tribunalul Neamț s-a judecat un nou termen în cazul contrabandiștilor de țigări și alcool din Săbăoani, a căror grupare a fost destructurată în urmă cu cîteva luni de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Cauza a fost amînată pentru ultima zi a acestei luni, întrucît trei dintre inculpați – Gabriel Vernica (polițist în cadrul Secției de Poliție nr. 3 Săbăoani), Cecilia Antici și Viorica Stoica – au cerut timp pentru a-și angaja apărători.

 

 

Reamintim că, pe data de 26 septembrie 2011, procurorii DIICOT au efectuat 11 percheziții în județele Neamț și Suceava, pentru a destructura un grup infracțional organizat format din 11 persoane, specializat în comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală.

Potrivit procurilor DIICOT, șeful grupării era un sucevean, iar Gabriel Vernica, polițist în cadrul Secției de Poliție nr. 3 Săbăoani, înlesnea comercializarea țigaretelor de contrabandă, prin exceptarea magazinului Ceciliei Antici de la controale periodice și prin faptul că o anunța pe aceasta despre eventualele acțiuni de control organizate de colegii din Poliție sau de alte instituții de control.

Atunci, au fost depistate și ridicate 8.919 de pachete de țigări de proveniență străină, 680 de litri de alcool provenit din contrabandă, 22.700 de lei și 9.520 de euro, precum și un autoturism folosit în activitatea infracțională.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 103.202 lei, constînd în taxe datorate bugetului de stat.

COMENTARII

WORDPRESS: 0