Poliția Rutieră, chemată să intervină în problema trecerii la cale ferată înspre Iași

Poliția Rutieră, chemată să intervină în problema trecerii la cale ferată înspre Iași

Dimensiune text

 

 

Deși autoritățile sperau ca, în această lună, parte din operatorii ce utilizează calea ferată de la ieșirea din oraș înspre Iași să facă noi lucrări de reparații, faptele s-au amânat. Primarul Lucian Micu spune că există acum o nouă discuție ce privește utilizarea unei singure linii și dezafectarea celorlalte, astfel încât disconfortul creat de pavelele existente să fie eliminat.

Pentru a se găsi o soluție cât mai rapidă, cu atât mai mult cu cât zona este intens traficată în această perioadă, a concediilor, în medierea problemei și rezolvarea ei urmează să se implice și Poliția Rutieră.

„În ceea ce privește trecerea la nivel cu cale ferată de pe DN 2 – E85, atât Oscar, cât și Holcim, au purtat discuții cu CFR, să utilizeze doar linia din mijloc și doar aceea să fie reabilitată. Eu am purtat o discuție cu cei de la Poliția Rutieră, urmează să reia și ei discuțiile cu CFR și, eventual, chiar și cu Marsat, poate vor ajunge la un consens astfel încât să fie folosită doar o linie de cale ferată, celelalte două să le anulăm și, astfel, să fie reabilitată doar una. Dar sunt discuții care încă se poartă. Deși, într-o primă etapă, Oscar luase decizia reabilitării primei linii, dinspre municipiu, în urma discuțiilor pe care le-au avut, am înțeles că își vor monta niște macazuri și se vor folosi doar de linia din mijloc”, a explicat primarul Lucian Micu.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0