Prima paginăSocialEducatie

Poezia are trecere la liceeni

Dimensiune text

Aproape 100 de elevi au participat la ediţia a XII-a a concursului de creaţie lirică „Dor de poezie”.

Joi, 10 aprilie, la Colegiul Tehnic „Petru Poni” a avut loc festivitatea de premiere a celei de-a XII-a ediţii a Concursului regional de creaţie lirică „Dor de poezie”. A fost lansat, de asemenea, şi volumul de versuri „Dor de poezie”, aflat la cea de-a XIV-a apariţie. La decernarea premiilor au participat profesorul Gheorghe A. M. Ciobanu, scriitoarea Violeta Lăcătuşu, preotul Cornel Paiu, preşedintele Societăţii Culturale „Clepsidra”, Dan Dimitriu şi profesorul Mihai Andone. „La început, cu 14 ani în urmă, a fost doar placheta, care cuprindea creaţiile lirice ale elevilor de la Liceul 3, ca, mai apoi, activitatea să se transforme într-un concurs între liceele romaşcane, iar placheta să conţină poeziile tuturor elevilor participanţi la concurs. Concursul a crescut frumos de la o ediţie la alta, în 2014 fiind deja al doilea an în care avem şi o secţiune pentru gimnaziu”, a spus profesorul Alexandru Cramer, iniţiatorul concursului.

La ediţia din acest an s-au înscris în concurs 84 de elevi (30 la secţiunea gimnaziu şi 54 la secţiunea liceu) din nouă judeţe: Neamţ, Olt, Botoşani, Iaşi, Buzău, Teleorman, Galaţi, Vâlcea, Hunedoara şi municipiul Bucureşti. Fiecare participant a concurat cu o singură creaţie literară. După deliberări, juriul a decis ca, la secţiunea liceu, premiul I să revină Ancuţei Condurat, de la Liceul cu Program Sportiv, profesor îndrumător Lucica Moisă, pentru poezia „Reveria nopţilor trecute”. Premiul II a fost obţinut de Tara Bianca Simionescu, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Buzău, profesor îndrumător Maria Monalisa Pleşea, pentru poezia „Identitate”, iar premiul III a revenit lui Nicolae Rusu, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, profesor îndrumător Daniela Prepeliţă, pentru poezia „De-aş fi o piatră…”.

La secţiunea gimnaziu, premiul I a fost obţinut de Gabriela Oglizanu, de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Tîrgu Neamţ, profesor îndrumător Paraschiva Miron, pentru poezia „Melancolie”, premiul II a revenit Anei Maria Tamaş, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, din Săbăoani, profesor Angela Totu, pentru poezia „Pălării”. Premiul III a fost obţinut de Ioana Bută, de la Școala Gimnazială Bahna, profesor îndrumător Mădălina Roxana Smochină, pentru poezia „Zori de primăvară”.

„Concursul de creaţie lirică «Dor de poezie» îşi propune să antreneze elevii şi cadrele didactice în activităţi care să valorifice şi să dezvolte potenţialul creativ şi simţul estetic, prin exprimarea emoţiilor şi sentimentelor prin poezie. Finalitatea şi impactul celor 11 ediţii desfăşurate deja ne motivează în continuarea concursului, cu intenţia ca, în timp, să-şi câştige un renume la nivel naţional, prin valoarea concurenţilor şi modul de organizare”, a spus profesoara Mirela Mihoc, coordonatoarea echipei de proiect.

Evenimentul de la „Petru Poni” a fost realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ, Casa Corpului Didactic Neamţ, Primăria Roman şi Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0