Prima paginăSport

Podium romașcan la naționalele atletice ale copiilor

Dimensiune text

Vlăduț Gabriel Căuș, Ștefan Casian și Marius Aionesei au luat medalii de aur, argint și bronz în proba de aruncare a ciocanului. Primii doi sunt de la LPS, pregătiți de Cristina Buzău și de antrenorul emerit Lucică Cucoș, cu șef de catedră antrenorul emerit Emilian Floroiu, iar cel de al treilea este elev al antrenoarei Carmen Iederan, la Clubul Atletic. În același concurs au mai luat medalii Andreea Butnaru, Rebeca Bontaș, Paul Oprea și Matei Severin.

 

Foto: Antrenorul emerit Emilian Floroiu

 

Prognozate sau nu, rezultatele atleților romașcani la finalele campionatului național ale copiilor, categoriile C1, C2 și C3, programate luni și marți, sunt cel puțin notabile înaintea desfășurării întrecerilor de la ultima reuniune, de marți după-amiază, 25 iunie.

Au ieșit în evidență aruncătorii de ciocan de la categoria C1, sportivi născuți în 2000 și 2001. Podiumul la grupa amintită a fost unul sută la sută romașcan. Campion național, detașat, la aruncarea ciocanului de 3 kilograme, este Vlăduț Gabriel Căuș, de la Liceul cu Program Sportiv Roman, acolo unde este pregătit de Cristina Buzău. Vlăduț a aruncat ciocanul, în cea mai bună încercare, la 55,95 metri de discul de lansare, cu 17 metri fără un centimetru mai mult decât al doilea clasat, rezultat mare, comparativ cu al celorlalți competitori.

„Gabriel este un sportiv ambițios, dornic de afirmare și căruia îi place foarte mult proba pe care o practică. Meritul principal pentru acest rezultat se împarte la doi: antrenoarea Cristina Buzău și sportivul Vlăduț Căuș. Ca pondere, înclin spre profesor. Pot spune că rezultatul este foarte bun, încurajator trecerii către juniorat, dar și de genul celor care se situează în zona recordului național la această grupă de vârstă. Poate fi cotat la acest nivel. Cristina își face meseria cum trebuie. A învățat bine de la mentor”, a declarat antrenorul emerit Emilian Floroiu, șeful catedrei de atletism de la LPS Roman, cel care s-a ocupat și de pregătirea Cristinei Fechită – Buzău în vremea când antrenoarea de acum era sportivă și medaliată în concursurile naționale.

Ștefan Casian – tot de la LPS Roman, dar pregătit de un alt antrenor emerit al Romanului, Lucică Cucoș – s-a clasat pe locul secund, cu o cea mai bună aruncare de 38,96 metri, iar Marius Aionesei, de la Clubul Atletic, unde o are ca antrenor pe Carmen Iederan, a completat un podium integral romașcan la un campionat național.

 

Alte medalii, de argint și bronz: Butnaru, Bontaș, Oprea și Severin

 

Vicecampioană națională la aruncarea discului, tot la copii C1, este Andreea Ivona Butnaru, tot de la LPS și având același antrenor, Cristina Buzău. Andreea a avut o cea mai bună aruncare de 31,23 metri, mai bună cu un metru decât a celei de-a treia clasate, dar și cu mai bine de 9 metri sub cea a ocupantei primului loc, Ioana Țigănașu, de la LPS Piatra Neamț. „Rezultat bun, nu neapărat foarte bun. Este bine că a confirmat performanța similară anterioară de la categoria C2, când a fost tot cu argint medaliată”, a completat Floroiu.

Elena Rebeca Bontaș, de la Clubul Atletic, elevă a lui Traian Macovei, s-a clasat pe locul al treilea la săritura în înălțime, cu o cea mai bună încercare reușită de 1,45 metri, la egalitate cu ocupanta locului secund și la 3 centimetri de prima poziție.

Paul Mădălin Oprea, elev al lui Iulian Chiroagă la Clubul Atletic, s-a clasat pe locul al treilea în țară în proba de triatlon, cu 831 de puncte, cu 103 mai puțin decât a realizat primul clasat. Cel mai bun rezultat al său, al doilea ca poziție în clasament, a fost cel de la săritura în lungime. S-a mai clasat de două ori pe locul al patrulea, la 60 metri plat și la alergare pe distanța 600 metri. Matei Octavian Severin (CA), elev al lui Iulian Corugă, s-a clasat pe locul al cincilea la 60 metri plat, în prima dintre probele în care a concurat. Nemulțumit cu statutul de clasat în afara podiumului, Severin a sărit în lungime 4,64 metri și a ocupat locul al treilea, aducând Romanului încă o medalie.

În proba feminină de triatlon, printre protagoniste s-au aflat Diana Eusebia Mărtinaș (LPS) – ocupantă a locului al șaselea, și Mihaela Ancuța Alexandru – clasată pe poziția a noua. Mărtinaș, sportivă pregătită de Otilia Danțiș, a ocupat locul al patrulea la 60 metri plat și săritura în lungime și s-a clasat a șasea, ca și la general, la alergare 800 de metri.

Alte rezultate bune: Mădălina Ciurdea (CA) – locul 5 la săritura în lungime, Otilia Calfa și Diana Filip (CA), locurile 4 și 5 la aruncarea ciocanului de 2 kilograme.

„Ca de obicei, a fost un concurs foarte, foarte populat. În genere vin 500 sau 600 de participanți. De aici se face selecția pentru adevărata performanță. Rezultatele noastre sunt conform așteptărilor, mulțumitoare și în ce-i privește pe cei care s-au clasat pe poziții de la 5 la 8. La sfârșitul acestei săptămâni, mergem și la etapa naționalelor de juniori I, în care încercăm să ținem sportivii în priză pentru finala campionatului național”, a mai spus Emilian Floroiu.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0