Pod între generații, peste mii de kilometri

Câțiva membri ai Organizației „People to People” (PTP), originari din Elveția și Statele Unite, au construit luni, 27 mai, împreună cu elevii clasei a XI-a B, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”, un pod simbolic peste generații.

 

 

Întâlnirea reprezentanților PTP cu elevii romașcani s-a desfășurat la Colegiul Național „Roman-Vodă”, bătrânul liceu romașcan constituind unul dintre punctele importante de pe traseul pe care oaspeții l-au avut pentru orașul Roman. Întâlnirea a fost organizată de Andrei Corduneanu, coordonator al capitolului Roman al PTP, și de profesoara Monica Chereji, de la Colegiul Național „Roman-Vodă”.

pod2După ce oaspeții s-au prezentat în câteva cuvinte, au avut loc discuții în cadrul cărora atât tinerii, cât și mai vârstnicii lor invitați au discutat despre școală și despre oportunitățile oferite tinerilor la încheierea cursurilor în România și în țările lor de origine, despre cultură și tradiții specifice fiecărei țări în parte, despre sporturi, hobby-uri și despre muzică.
La finalul discuțiilor, toți cei prezenți au descoperit că generații despărțite de zeci de ani, dar și de mii de kilometri, pot avea puncte comune de interes.

Oaspeții din străinătate străbat România mergând la Conferința Europeană a PTP de la Varna. La Roman au rămas o singură zi, timp în care au făcut și un tur al orașului și au vizitat câteva dintre obiectivele importante ale orașului. De la Roman, membrii PTP au plecat la Sulina.

[sam id=”3″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 0