Prima paginăPolitica

„PNL este singurul partid din România care poate obține ceva pentru români la nivel european”

„PNL este singurul partid din România care poate obține ceva pentru români la nivel european”

Dimensiune text

 

 

Joi, 11 aprilie, a avut loc Adunarea Generală a Organizației Roman a Partidului Național Liberal, la care au participat membrii organizațiilor liberale din Roman, dar și din comunele din zonă. Alături de deputatul Laurențiu Leoreanu, președintele PNL Roman și vicepreședinte al PNL la nivel național – care a prezentat cu acest prilej și raportul organizației romașcane de la ultimele alegeri interne –, au mai luat cuvântul primarul municipiului Roman, Lucian Micu, senatorul PNL de Neamț Eugen Țapu, președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, precum și europarlamentarul Siegfried Mureșan, candidat al PNL pentru alegerile europarlamentare. Aceștia au avut alocuțiuni despre situația politică la nivel local și național, precum și despre campania pentru alegerile europarlamentare din 26 mai și prezentarea candidaților PNL.

„La 26 mai, ziua alegerilor europarlamentare, PNL – membru al Partidului Popular European, cea mai puternică formațiune politică din Uniunea Europeană, cu numărul cel mai mare de locuri în Parlamentul European – dorește din nou să obțină locul de frunte pentru a putea determina, sugera și defini politici de dezvoltare în Uniunea Europeană, deopotrivă bune pentru toate țările europene, dar și pentru România, o Românie respectată într-o Uniune Europeană unită, liberă și democrată. Pe 26 mai, să spunem «România trebuie să fie în primul rând», pentru România să fim prezenți cu toții”, a afirmat deputatul Laurențiu Leoreanu.

„Alegerile europarlamentare vor defini un ciclu de continuitate politică pentru zece ani”

„Aceste alegeri europarlamentare din data de 26 mai vor defini un ciclu de continuitate politică pentru zece ani de zile, pentru că sunt primele alegeri dintr-o serie de evenimente care se vor desfășura, urmează alegeri prezidențiale, alegeri locale și alegeri parlamentare. Rezultatul de la aceste alegeri va da un trend crescător pentru celelalte. Aș vrea ca noi toți să generăm o forță în a explica oamenilor că au de ales între a merge spre est sau spre vest, și nu vorbesc despre repere geografice, ci despre valori, pentru că Uniunea Europeană este o formațiune care a urmărit și unitate, și dezvoltare, iar politica de la București promovată de guvernul PSD nu are nicio legătură cu aceste valori. Cred că este un moment în care PNL poate să decidă viitorul României”, a afirmat președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

„PNL și președintele Iohannis sunt garanția parcursului euro-atlantic al României”

„Astăzi, și de câțiva ani, România este cel mai important și cel mai puternic aliat din zonă al SUA, lucru ce nemulțumește, evident, o altă mare putere, de la răsărit, Rusia. Sunt binecunoscute modalitățile Moscovei de a încerca să destabilizeze un stat: pe de-o parte încercă să-i distrugă economia, pe de altă parte să dea atac la instituțiile fundamentale ale statului respectiv. De doi ani și cinci luni aproape, la guvernare în România se află o coaliție toxică, PSD-ALDE, care, după cum vedem, distruge economia națională în mod sistematic și programat, iar pe partea cealaltă atacă instituțiile fundamentale ale statului – președinție, justiție, servicii secrete, Banca Națională, Armata și, mai nou, atacă instituțiile Uniunii Europene. Eu unul nu cred în coincidențe! Despre acest lucru vorbeam la început că va fi vorba în aceste alegeri europarlamentare: despre o forță de stânga, PSD, care dorește efectiv scoaterea României din UE și îndreptarea ei spre Rusia; iar de partea cealaltă există PNL și președintele Klaus Iohannis, care sunt garanția parcursului euro-atlantic al României”, a afirmat senatorul PNL de Neamț Eugen Țapu.

„Este foarte important să avem oameni care să rezolve problema absorbției fondurilor europene”

„Uitați-vă la ce situație sunt cele două municipii din județ, Roman și Piatra Neamț, în ce situație ne-au dus actualii guvernanți, ne-au luat resursele realizate aici, pe plan local, și le-au mutat la București, pentru a le împărți pe criterii strict politice. Ne-au dat peste cap programul cu care am venit în fața cetățenilor, dar în calitate de primari suntem obligați să găsim soluții pentru ca cetățenii să nu simtă aceste lucruri. Vin fondurile europene și este nevoie de bani pentru cofinanțare, iar din acest deficit asigurat de guvernanți este foarte dificil de găsit resursele financiare necesare. Și este foarte important să avem oameni care să rezolve problema absorbției fondurilor europene în România și în comunitățile locale. Guvernanții actuali au intervenit cu restricții suplimentare în accesarea fondurilor, care ne îngreunează absorbția banilor, ori aceste lucruri trebuie simplificate. Totodată, urmează exercițiul financiar 2021 – 2027, foarte important pentru România, pentru comunitățile locale, și e nevoie de oameni cu experiență care să realizeze ghiduri de finanțare corelate cu nevoile comunităților și simplificate pentru accesarea fondurilor. Sunt convins că Siegfried Mureșan, și în mandatul care va urma în Parlamentul European, va fi o piesă de bază în rezolvarea acestor probleme”, a afirmat primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic.

„Haideți să nu mai alegem conducători care nu-şi iubesc ţara!”

„Peste scurt timp, ne așteaptă o nouă provocare. Nu pentru PNL. Ci pentru România, care trebuie să trimită în Parlamentul Uniunii Europene cei mai buni oameni, iar lista PNL pentru alegerile europarlamentare are cei mai buni oameni. Candidați care, odată aleși, pot ajuta cu adevărat țara noastră! Avem nevoie de oameni care să știe să negocieze corect modul în care România poate să acceseze fondurile europene. Avem nevoie de oameni care să ne ajute să atragem fondurile europene, care sunt de un real ajutor pentru fiecare administrație care vrea să dezvolte comunitatea pe care o are în subordine. Avem nevoie de oameni care să înțeleagă că, pentru regiunea Moldovei, orice sprijin pentru construirea unei autostrăzi care să ne lege de zonele și mai dezvoltate înseamnă o viață mai bună pentru români, posibilitatea de a avea un trai bun la noi în țară și nu peste hotare. PNL are oameni pregătiți pentru a transforma toate aceste cuvinte în realitate. Dragi liberali, haideți să nu mai alegem conducători care nu-şi iubesc ţara! PNL-ul își iubește țara și merită să ajungă în Parlamentul European, acolo unde se iau decizii pentru România, iar cei care iau decizii trebuie să o facă în interesul țării noastre, a românilor. Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic. De aceea, eu am încredere în PNL, am încredere că noi, liberalii, și toți cei care ne susțin, putem să câștigăm viitoarele alegeri, să înlăturăm răul și, în sfârșit, România să fie în primul rând!”, a afirmat primarul municipiului Roman, Lucian Micu.

„Suntem un partid credibil, cunoscut și apreciat în Europa”

„Avem cele mai bune argumente de partea noastră, vă spun cu sinceritate că lista de candidați ai PNL este, dintre toate partidele, cea mai bună listă de candidați, cea mai potrivită listă de candidați, toți cei care se află pe locurile eligibile vor obține lucruri concrete pentru România în Parlamentul European. Pentru că am pus pe listă europarlamentarii care au obținut lucruri concrete pentru România în acest mandat – alături de mine sunt în primii zece domnul Marian-Jean Marinescu, domnul Cristian Bușoi, doamna Adina Vălean. Eu m-am axat pe fondurile europene, am muncit în Comisia pentru buget a Parlamentului European, unde sunt vicepreședinte. Am fost primul român negociator șef pentru întreg bugetul Uniunii Europene pentru un an de zile, 160 de miliarde de euro, fiind pentru prima dată când un europarlamentar român a căpătat această responsabilitate, în 2018, iar de pe urma acestui buget pe care l-am coordonat am reușit lucruri concrete pentru România. În primul rând, la fondurile structurale și de coeziune – pentru reabilitări de drumuri, anvelopări de blocuri, infrastructură, regularizări de râuri etc –, am reușit să creștem banii la dispoziția Comisiei Europene pentru plăți, de la 30 la 46 de miliarde de euro în acel an. Am reușit să creștem și fondurile pentru agricultură cu 600 de milioane de euro, și doar pentru tinerii fermieri am reușit să dăm cu 35 de milioane de euro mai mult. Deci lucruri concrete pentru România, la fel cum au făcut și colegii mei. Am mai pus pe listă oameni politici cu experiență politică la nivel național, cum sunt primarii excepționali de la Arad, Gheorghe Falcă, și Mircea Hava, de la Alba Iulia, campioni la tragerea de fonduri europene, a căror voce va fi foarte importantă în Parlamentul European atunci când se va decide câte fonduri și în ce condiții vor veni acestea în România, în condițiile în care noi ne dorim simplificarea acestui proces”, a afirmat europarlamentarul Siegfried Mureșan, candidat al PNL pentru alegerile europarlamentare.

Acesta s-a mai referit la credibilitatea candidaților PNL la nivel european, în comparație cu cei ai partidului de guvernământ. „PNL este în momentul de față singurul partid din România care poate obține ceva pentru români la nivel european, pentru că suntem un partid credibil, cunoscut și apreciat în Europa. Când cerem ceva pentru România, obținem. O parte din puterea noastră derivă din faptul că suntem membri ai Partidului Popular European – cea mai importantă familie politică la nivel european –, al cărui sprijin îl obținem imediat. În acest timp, PSD este un partid izolat în Europa. Toată Uniunea Europeană și-a dat seama că prioritatea PSD în Europa este să convingă că Liviu Dragnea e om cinstit. Europarlamentarii PSD sunt izolați în momentul de față și chiar astăzi socialiștii europeni au luat o decizie foarte importantă, au spus că vor dezbate excluderea PSD din familia socialiștilor europeni, ceea ce confirmă că sunt izolați, că sunt paria în Europa. Actualele guverne PSD-ALDE nu au depus la Comisia Europeană spre finanțare nici măcar un singur mare proiect de investiții pe fonduri europene, deși sunt fonduri. Pentru Autostrada Unirii Iași – Târgu Mureș sunt bani în bugetul Uniunii Europene să se înceapă studiile de fezabilitate acum. Dar, vă spun sincer, PSD vrea ca Moldova să rămână izolată, în sărăcie, ca oamenii să fie controlabili, manipulabili în scop electoral și, de aceea, trebuie să spunem oamenilor în această campanie că PSD nu merită nici măcar un singur vot din județele din Moldova”, a mai afirmat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„Este important ca primul pas să îl facem cu dreptul”

În finalul alocuțiunii, Siegfried Mureșan a subliniat importanța pentru PNL a scrutinului european din 26 mai asupra competițiilor electorale care vor urma: „Aceste alegeri europarlamentare sunt primele dintr-un rând de patru ani de zile și de pe urma lor nu vor câștiga doar cei 10 – 11 europarlamentari ai PNL care vor merge la treabă la Bruxelles și la Strasbourg, ci va câștiga fiecare dintre dumneavoastră. Spun asta pentru că victoria în alegerile europarlamentare însemnă o șansă în plus pentru Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale și, cu prezidențialele câștigate, înseamnă că toți primarii PNL vor porni cu prima șansă la alegerile locale de anul viitor –, asta înseamnă că toți primarii și consilierii locali și județeni de față vor putea fi realeși și vom putea câștiga noi primării acolo unde nu le avem. Apoi, cu alegerile locale câștigate, pornim cu prima șansă în alegerile parlamentare – lucrurile se leagă și de aceea este important ca primul pas să îl facem cu dreptul”.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0