PNL a lansat Pactul pentru dezvoltarea Marii Familii Romaşcane

PNL a lansat Pactul pentru dezvoltarea Marii Familii Romaşcane

 

PNL Cozmanciuc Leoreanu TapuPrimarul municipiului Roman, Laurenţiu Leoreanu, preşedintele PNL Roman, şi preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, au lansat miercuri, 11 mai, Pactul pentru dezvoltarea Marii Familii Romaşcane. Astfel, cei doi lideri – în calitate de candidat PNL la Primăria municipiului Roman, respectiv candidat PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ – se angajează să asigure o colaborare a instituţiilor pe care le vor conduce, astfel încât dezvoltarea Zonei Romanului să reprezinte o prioritate a celor două instituţii.

„Pentru Roman şi colaborarea cu mine, ca primar al acestui municipiu, vă pot spune că am avut mână bună în a susţine preşedinţi de Consilii Judeţene care au avut atenţia îndreptată spre municipiul Roman. Totodată, Romanul a contat foarte mult în matematica electorală pentru desemnarea preşedinţilor de Consiliu Judeţean din 2008 şi 2012. Drept urmare, astăzi îl recomand cu toată încrederea pe Mugur Cozmanciuc pentru preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. Cred că activitatea şi colaborarea noastră trebuie să se bazeze, cel puţin, pe două componente: seriozitate şi cuvânt. Lucruri deja dovedite până acum în urma mai multor activităţi pe care le-am organizat împreună. Astăzi ne-am propus să semnăm un pact de dezvoltare a municipiului Roman legat de susţinerea Consiliului Judeţean. Am spus mereu că municipiul pe care îl conduc este o localitate foarte importantă a judeţului, fără, însă, a diminua importanţa celorlalte localităţi din Neamţ, însă Romanul contribuie la PIB-ul judeţului cu 55%, ceea ce spune foarte mult despre ponderea oraşului în economia acestei zone administrative. De aici şi insistenţa cu care am vorbit despre oraşul Roman la nivel judeţean şi naţional, pentru că îmi doresc ca această ascensiune să continue. Am vorbit de mai multe ori cu domnul deputat Mugur Cozmanciuc şi am convenit ca marile proiecte de dezvoltare ale municipiului Roman să aibă sprijinul Consiliului Judeţean, să ne putem baza pe o analiză corectă, coerentă şi pe o predictibilitate a fondurilor pentru ca proiectul Neamţ 2020 să includă şi programul Roman 2020, care va accelera dezvoltarea municipiului. Prezentul act este unul «gentlemen’s agreement», care trebuie să dea o încredere mai mare cetăţenilor judeţului Neamţ şi romaşcanilor”, a declarat primarul municipiului Roman, Laurenţiu Leoreanu.

Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, a precizat că dezvoltarea judeţului Neamţ depinde implicit şi de dezvoltarea Zonei Romanului, de progresul Marii Familii Romaşcane, şi consideră că punerea acestei zone pe lista scurtă de priorităţi a Consiliului Judeţean este obligatorie.

Harta„Laurenţiu Leoreanu a făcut o introducere prin care a subliniat două dintre cele mai importante lucruri într-o relaţie, indiferent că este vorba de una de prietenie sau de una instituţională, respectiv seriozitatea şi cuvântul. Aceste două elemente trebuie să definească nu doar omul din administraţie, ci orice persoană. Sper ca, împreună, mânaţi de seriozitate şi cuvânt, să milităm şi colaborăm pentru dezvoltarea municipiului Roman şi a judeţului Neamţ. Laurenţiu Leoreanu a implementat în Roman un model de dezvoltare urbană, care trebuie exportat la nivelul întregului judeţ, a întregii regiuni şi, chiar, la nivel naţional. Pactul pentru dezvoltarea Marii Familii Romaşcane are în vedere dezvoltarea infrastructurii, master planul pentru drumurile judeţene şi comunale, de care am mai vorbit. Însă, astăzi, în plus, vreau să prezint conceptul de mobilitate urbană. Planul de mobilitate urbană durabilă este unul strategic, conceput pentru a satisface nevoia de mobilitate a oamenilor şi companiilor în oraşe şi în împrejurimile acestora, pentru a avea o calitate mai bună a vieţii. Concept de mobilitate urbană pe care Romanul l-a dezvoltat şi aplicat deja fără ca să aibă prea multe recomandări din partea Uniunii Europene sau din partea factorilor sau vectorilor politici. Drept urmare, şi această reuşită a domnului primar Laurenţiu Leoreanu sper să fie un model şi pentru restul judeţului, în mod special pe modelul unui triunghi de dezvoltare: Roman – Piatra Neamţ – Tîrgu Neamţ. Consider că ceea ce s-a făcut în Roman până acum trebuie preluat şi aplicat cu dăruire şi performanţă aşa cum a făcut Laurenţiu Leoreanu. Totodată, programul Neamţ 2020 va fi pus în practică şi peste 4 ani vom putea să vorbim de un judeţ prosper şi dezvoltat”, a declarat preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc.

Biroul de presă al PNL

(P)

Nota redacției: Conform regulilor Ziarului de Roman şi în baza contractului cu această formațiune politică, la acest articol nu vor fi acceptate spre publicare comentariile.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0