Prima paginăSocial

Ploi, lapoviță și ninsoare în întrega țară, până sâmbătă dimineață

Ploi, lapoviță și ninsoare în întrega țară, până sâmbătă dimineață

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o informare vizând precipitații mixte, moderate cantitativ și intensificări ale vântului, pentru întreg teritoriul țării, în intervalul miercuri, 6 ianuarie, ora 14:00 – sâmbătă, 9 ianuarie, ora 10:00.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25 – 35 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8 spre 9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și, local, în Transilvania și Moldova.

La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri, 6 ianuarie, când la altitudini mai mici de 1.400 de metri, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei.

Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h.

Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitații mai ales în jumătatea de sud a țării și la munte.

De asemenea, pentru intervalul miercuri, 6 ianuarie, ora 18:00 – joi, 7 ianuarie, ora 10:00 (COD GALBEN), în Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1.400 de metri, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70 – 80 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilității.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0