Prima paginăSocial

Ploi în întreaga țară, până duminică dimineață

Ploi în întreaga țară, până duminică dimineață

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o atenționare vizând ploi însemnate cantitativ, de sâmbătă și până duminică dimineață, în special pentru zonele din sudul țării.

Conform meteorologilor, în intervalul sâmbătă, 12 decembrie, ora 08:00 – duminică, 13 decembrie, ora 10:00 (COD GALBEN), în nordul Munteniei și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1.700 de metri, vor predomina ploile. Acestea vor fi în general importante cantitativ și se vor acumula peste 20 – 30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Temporar va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe alocuri 15 – 20 l/mp.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0