Prima paginăSocial

Ploi în averse și vânt puternic, până la finalul săptămânii. Vremea se răcește accentuat

Ploi în averse și vânt puternic, până la finalul săptămânii. Vremea se răcește accentuat

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o informare vizând ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului, pentru cea mai mare parte țării, în intervalul joi, 1 aprilie, ora 21:00 – vineri,  aprilie, ora 21:00.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (1 spre 2 aprilie) și în prima parte a zilei de vineri (2 aprilie), în Maramureș, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și, local, în Banat și în Moldova, iar în cursul după-amiezii zilei de vineri (2 aprilie), în special în regiunile sud-estice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși, pe arii restrânse, 15-25 l/mp, favorizând topirea parțială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat se va semnala grindină.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai ales în cursul zilei de vineri (2 aprilie), local și temporar, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali, cu peste 70-80 km/h.

Meteorologii atrag atenția că vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării și, temporar, vor mai fi precipitații – ploi în zonele joase de relief și mai ales ninsori în zonele montane și submontane.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0