Prima paginăSocial

Ploi abundente și vânt puternic în întreaga țară, până joi dimineață

Ploi abundente și vânt puternic în întreaga țară, până joi dimineață

Dimensiune text

 

litri ploaieAdministrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o informare privind ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, dar și precipitaţii mixte la munte, pentru intervalul marți, 11 octombrie, ora 2 – joi, 13 octombrie, ora 10, pentru întreaga țară.

Conform meteorologilor, în intervalul menţionat, aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumătatea sudică a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marţi, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est şi la munte. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi, local, 40 – 50 l/mp, cu precădere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane.

Pe parcursul zilei de marţi, la munte precipitaţiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari şi mai ales în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55 – 65 km/h, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0