Ploaia ne-a lăsat fără curent electric

Duminică, 11 martie, mii de gospodării au avut probleme din cauza deselor întreruperi de energie electrică.

 

 

În unele localități, problemele au început chiar de duminică dimineață, în timp ce alți consumatori, mai „norocoși”, au avut probleme duminică după-amiază pînă seara tîrziu. Așa cum ne-am obișnuit, compania furnizoare de energie electrică ne explică faptul că disfuncționalitățile au fost provocate de „o avarie la rețeaua de distribuție a energiei electrice”. Nici persoanele care au sunat duminică după-amiază la dispeceratul companiei nu au primit mai multe răspunsuri. În afară de recomandarea de a nu folosi aparatura electronică și electrocasnică pînă la remedierea problemelor, oamenii nu au înțeles mai mult.

Neoficial, ploaia ar fi fost de vină pentru problemele de duminică.
Au fost afectate două linii de distribuție a energiei electrice, linia Slobozia și linia Cuci.
Ceea ce înseamnă că au fost probleme în comunele  Horia, Ion Creangă, Icușești, Valea Ursului, Oniceni, Bozieni, Poienari și Pîncești. Reluarea cu energie electrică s-a făcut între orele 16.00 – 19.30, cu intermitențe. Alimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor s-a făcut în jurul orei 21.20.

În localitatea Spiridonești, au fost necesare lucrări de reparații suplimentare, pentru alimentarea unor consumatori non-casnici, lucrări ce au fost finalizate luni dimineață în jurul orei 9.00„, a precizat Sorin Munteanu, purtător de cuvînt al E.ON Moldova Distribuție.

Reprezentantul companiei furnizoare de energie electrică a mai spus că, în ultimii doi ani, sistemul de distribuție a energiei electrice ce asigură alimentarea zonelor menționate anterior a fost modernizat, pe diferite porțiuni, realizîndu-se lucrări de înlocuire conductoare, stîlpi, elemente de izolație și montare de echipamente telecomandate.


COMENTARII

WORDPRESS: 0