Plângere penală în cazul contorizării individuale a apei

Dimensiune text

Reprezentantul ApaServ este acuzat de abuz în serviciu. Reclamantul a vrut contorizare individuală pe scara în care locuieşte.

Un romaşcan a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman împotriva lui Petcu Victor Movilă, director comercial la compania judeţeană ApaServ SA. Ioan Roman îl acuză pe Victor Movilă de abuz în serviciu. Romaşcanul a decis să aleagă această cale după ce, în luna august, a făcut demersuri către ApaServ SA pentru adoptarea metodei de contorizare individuală, dar compania i-a respins solicitarea.

Răspunsul companiei a fost semnat de un referent, de şeful compartimentului Relaţii Clienţi, dar şi de Victor Movilă, directorul comercial. „Metodologia de repartizare şi facturare individuală a consumului de apă înregistrat la branşamentul condominiului nu poartă girul specialiştilor din cadrul operatorului serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare. Având în vedere că nu respectă cadrul legal, nu poate fi aplicată la nivelul întregii arii de operare, deoarece se referă numai la serviciul de alimentare cu apă. Compania judeţeană ApaServ SA Neamţ a solicitat domnului primar al municipiului Roman şi Consiliului Local al municipiului Roman reanalizarea şi revocarea HCL nr. 83/29 mai 2014, pe motive de neconformitate a acesteia cu prevederile legale. Urmare a adresei menţionate, municipiul Roman a demarat o procedură de clarificare a obiecţiunilor ridicate de companie, urmând ca metodologia aprobată prin HCL nr. 83 să fie modificată. În cazul în care nu se ajunge la un acord între cele două părţi cu privire la forma şi conţinutul Metodologiei de facturare individuală, compania judeţeană ApaServ SA se va adresa instanţei de judecată pentru soluţionarea litigiului”, scrie, printre altele, în documentul ApaServ.

Ioan RomanÎn plângerea înaintată la Parchet, Ioan Roman explică în baza căror acte normative a făcut solicitare către compania ApaServ pentru contorizarea individuală şi de ce consideră că directorul Victor Movilă a comis un abuz în serviciu atunci când i-a dat un răspuns nefavorabil. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a confirmat existenţa şi înregistrarea acestei plângeri. Procurorul Tudor Vieriu a precizat că în cauză se vor face cercetări şi abia după finalizarea acestora se vor putea oferi alte informaţii.

„Nu cunosc dacă există această plângere, nu mi-a fost adus la cunoştinţă acest fapt. După ce voi fi citat şi mi se va aduce la cunoştinţă ce conţine plângerea, voi putea să mă pronunţ”, a afirmat Victor Movilă, directorul comercial al ApaServ.

Romașcanul Ioan Roman susţine că atitudinea reprezentanţilor ApaServ l-au determinat să acţioneze astfel. „Când am vrut contorizare individuală, prima dată, mi-au spus că nu pot, fiindcă nu există un act normativ la nivel local. După ce Consiliul Local Roman a emis această hotărâre, nu vor, pe alte motive. Cosider că ApaServ nu respectă legislaţia în vigoare, nici pe cea de la nivel naţional, nici pe cea de la nivel local”, a spus Ioan Roman.

Hotărârea Consiliului Local Roman, prin care contorizarea individuală a apei devine posibilă în anumite condiţii tehnice şi legale specifice, nu a fost contestată de reprezentanţii ApaServ în instanţele de contencios-administrativ.COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • Nello 6 ani

  Ar fi un precedent bun. Trebuia facut de mult asa. Problema e : cine mai plateste pierderile de apa din retelele defectuoase si reparate ca vai de ele ? Daca isi pune 80% din populatie apometru la intrarea in casa, apaserv se duce pe apasimbetei..

 • Insfarsit un romascan a luat indrazneata hotarare de a curma odata abuzurile firmei Apa serv aspra romascanilor cat si a tuturor cetatenilor judetului Neamt.Aceasta companie trebuie sa inceteze prostirea populatiei cat si a minciunilor spuse dea lungul vremii de cand sa autoproclamat indepedenta pe toate instalatile de apa a Romanului ce au fost cedate cu scopul de a se reduce pretul apei care real sa majorat in schimb compania si a marit personalul de conducere si salarii nesimtit de mari,lasad romascanii cu paguba.La nenumaratele interventii facute pentru contorizarea si facturarea individuala la apa,cu plata consumului de apa dupa indexul de la apometrul individual montat la usa de intrare in apartament la fel ca la gaz metan si plata directa la Apa serv,raspunsul a fost ca nu este Hotararea consiliului local,pentru a se putea aplica legea 241\206 art 31 ce spune ca pentru contorizarea si facturarea individuala la apa trebuie indeplinite 3 conditii
  1. Hotararea consiliului local.
  2.semnaturile tuturor locatarilodin imobil ce doresc acest lucru.
  3. incheerea contractului.
  Dupa interventii la primaria Roman domnul primar Dan Laurentiu Leoreanu a initiat un proiect de hotarare pentru contorizarea si facturarea individuala a apei care a fost votat de toti consilierii si a cest proiect a fost materializat prin Hotararea consiliului local cu nr.96\2014 ,ce a fost insusit de prefectura Neamt si transmis tuturor celor interesati.Prin AC EASTA HOTARARE a fost indeplinite conditile de aplicare a legii 241\2006.Nici in visele cele mai negre compania Apa serv nu credea ca se va aproba de consiliul local si pusa in fata faptului inplinit incepe din nou sa minta cu nerusinarea trimitand raspunsuri ambiguie celor ce au depus cereri pentru contorizare si facturare individuala a apei refuzand aplicarea legii.Curajul domnului Roman TREBUIE SA NU FIE SINGULAR CI TOTI CE AU PRIMIT RASPUNSURI ASEMANATOARE SAPURCEADA NEINCETAT LAINITIEREA DE PLANGERI PENALE IMPOTRIVA DIRECTORULUI COMERCIAL PETRU MOVILA PENTRU ABUZ CLAR IN NERESPECTAREA LEGII.nUMAI IN ACEST FEL PUTEM SA ELIMINAM GRUPURILE DE INTERESE DIN CONDUCERILE FIRMELOR CE NE FURNIZEAZA UTILITATI aC EASTA ESTE SINGURA SPERANTA CE O MAI AVEM.jOS MINCINOSII.

 • ion 6 ani

  Domnilor de la Acva serv,invocati totfelul de motive pentru a nu da curs cererilor beneficiarilor,dar nu spuneti cu subiect si predicat cine este cel care dispune de aprobarea instrumentelor de masura pentru a apela noi la serviicile lor pentru a fi intru totul in legalitate.Cum se numeste acest serviciu,unde functioneaza si cum se poate apela la el. Daca rezolvam si acest lucru ce o sa mai invocati?