Plan local de acțiune pentru energie durabilă

Dimensiune text

Municipiul Roman are şansa de a primi gratuit consultanţă pentru elaborarea Planului de Acţiune pentru Energie Durabilă (PAED), dacă localitatea va fi una din cele cinci ce vor fi alese în cadrul proiectului „Orașe Verzi – Regiuni Verzi”. Proiectul este implementat de Fundaţia TERRA Mileniul III, în parteneriat cu organizaţia neguvernamentală R20 – Regiuni pentru Acţiuni Climatice din Elveţia şi Asociaţia Municipiilor din România, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

„Oraşele verzi reprezintă un proiect care se organizează la nivel naţional, iar acest proiect cuprinde şi cinci oraşe care vor beneficia de asistenţă gratuită pentru strategia green-cities: adică energie verde şi eficientizare energetică. Noi ne-am înscris pentru unul din aceste cinci locuri, sunt mai multe oraşe înscrise, eu sper să fim unul din cele cinci oraşe din România care să beneficieze de acest proiect cu finanţare nerambursabilă, în sensul în care se poate contura strategia locală pe energie verde, pe eficientizare energetică. Noi deja suntem semnatari ai convenţiei primarilor şi am deschis acest seminar din partea Asociaţiei Municipiilor din România”, a spus primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu.

Conform organizatorilor, seminarul „Economie Verde pentru Oraşe Verzi”, ce s-a desfăşurat săptămâna trecută, a fost un prilej ca reprezentanţii autorităţilor din 12 localităţi să afle direct de la reprezentanţii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor despre cadrul naţional al politicilor în materie de Schimbări Climatice şi Dezvoltare Durabilă. Tot atunci au fost prezentate noutăţi privind mijloacele de finanţare pe care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice le pune la dispoziţie municipalităţilor care îşi propun să treacă spre economia verde.COMENTARII

WORDPRESS: 0