Prima paginăSocial

Plăci memoriale la spital, marcând 100 de ani de medicină internă și chirurgie generală la Roman

Plăci memoriale la spital, marcând 100 de ani de medicină internă și chirurgie generală la Roman

Dimensiune text

 

 

Cu prilejul celei de-a patra ediții a Zilelor Spitalului Municipal de Urgență Roman, în secțiile de Medicină internă și Chirurgie ale spitalului au fost dezvelite vineri, 31 mai, două plăci memoriale care marchează împlinirea a 100 de ani de medicină internă și chirurgie generală la Roman. La eveniment au participat, alături de alți invitați, directorii unității medicale, medicii șefi ai celor două secții, cadre medicale ale spitalului.

„În acest an facem 100 de ani de chirurgie și medicină internă la Spitalul Roman și 221 de ani de activitate medicală la Roman. Ținem să îi comemorăm pe înaintașii noștri, să îi avem mereu aproape și atunci am hotărât să dezvelim câte o placă comemorativă, cu acest prilej, în cele două secții”, a afirmat medicul Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Cu această ocazie, medicul Dan Arvătescu, șeful secției Chirurgie a spitalului, a făcut o evocare înaintașilor chirurgi ai secției spitalului romașcan, iar șeful secției Medicină Internă, medicul Cătălina Pălăncianu, a făcut o prezentare a secției, precum și un istoric al acesteia și al medicilor care au activat aici de-a lungul anilor. „Au fost zeci de chirurgi care, într-un anumit moment al vieții lor, au trecut prin această secție de chirurgie. Alături de ei, trebuie să celebrăm și foarte multe cadre medii care au făcut echipă cu chirurgii acestui spital, pentru că, spre deosebire de alte specialități, chirurgia este prin excelență o disciplină a echipei”, a afirmat medicul Dan Arvătescu.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0