Piscină exterioară cu apă sărată, la spitalul din Barticeşti

Dimensiune text

Fundaţia „Speranţa Bolnavilor”, care are centrul medical din Barticeşti, se pregăteşte să finalizeze o nouă investiţie importantă pentru bolnavii din zonă.

După bazinul cu apă sărată din interiorul spitalului, în acest an a început construcţia unei piscine exterioare, în curtea instituţiei sanitare. Piscina, care va fi umplută cu apă sărată, va avea 10 metri lăţime, 20 de metri lungime, iar adâncimea apei va fi de la 1,30 la 1,80 de metri. Investiţia a fost realizată cu fonduri din străinătate şi a costat 60.000 de euro. „Este vorba de o piscină cu apă sărată, amplasată în curtea spitalului, care are amenajate duşuri şi care dă posibilitatea de a face hidroterapie. De asemenea, se vor putea efectua masaje şi va fi amenajată o zonă de agrement. Aceasta se adaugă bazinului existent şi sperăm ca pacienţii noştri să beneficieze de proprietăţile terapeutice ale apei sărate. De asemenea, începând cu luna septembrie şi până la Crăciun, începem programul de turism medical. Într-o primă fază va veni un grup de zece persoane din Austria, dar avem programări de grupuri până la sfârşitul anului”, a spus părintele Mihai Budău, directorul spitalului din Barticeşti.

Centrul medical al fundaţiei „Speranţa Bolnavilor” vine, în acest an, şi cu alte noutăţi. Datorită aparaturii performante, laboratorul de analize din cadrul spitalului poate recolta sânge pentru analize şi în cazul copiilor, iar odată cu lansarea programului de screening pentru depistarea cancerului de col, spitalul din Barticeşti a primit aprobarea de recoltare de probe pentru depistarea acestei boli.COMENTARII

WORDPRESS: 0