Piscina, alternativă de vacanţă pentru romaşcanii rămaşi acasă

Dimensiune text

Piscina motelului Imperial din Cotu Vameş

Piscina motelului Imperial din Cotu Vameş

Romaşcanii pot alege între bazinul de la Sala Polivalentă, piscina motelului Imperial din Horia sau bazinul cu apă sărată de la Barticeşti.

Pentru romaşcanii care nu au plecat la mare sau la munte în aceste zile caniculare, o baie în piscină reprezintă alternativa aflată la îndemână. O alternativă de care profită mai ales tinerii. Pentru cei care vor doar să înoate şi să se răcorească, bazinul de la Sala Polivalentă este o opţiune. Cei care vor să petreacă, însă, o zi mai aproape de atmosfera de vacanţă se îndreaptă către piscina motelului Imperial din Cotu Vameş, comuna Horia, la mică distanţă de oraş. În weekendurile însorite, în special după-amiaza, în piscină nu poţi arunca un ac. O zi de plajă şi bălăceală în piscină costă 15 lei. Un stand de băuturi răcoritoare se află la dispoziţia clienţilor, iar cei care petrec mai multe ore pot lua masa la terasa amenajată în apropierea piscinei sau la cea din incinta motelului. „Am deschis în luna iunie şi afluxul mare de clienţi ne-a convins că am făcut o investiţie bună. Oferim condiţii la standardele impuse de lege, în preţ intră şi şezlonguri, şi umbreluţă, în limita locurilor existente”, a spus Gabriela Apreutesei, administrator al complexului de la Horia. „Nu e chiar ca la mare, dar condiţiile sunt deosebite şi, în plus, are avantajul că e aproape de casă”, a spus un tânăr care a declarat că, atunci când vremea îi permite, merge săptămânal la piscină.

Piscina cu apă sărată de la complexul de îngrijiri de la Barticeşti

Piscina cu apă sărată de la complexul de îngrijiri de la Barticeşti

Piscina cu apă sărată din complexul de îngrijiri de la Barticeşti este o altă variantă de petrecere a unei zile plăcute şi călduroase, ce-i drept la o distanţă ceva mai mare de oraş, la aproximativ 20 de kilometri. Piscina a fost inaugurată cu o săptămână în urmă şi este o investiţie unică în judeţ. O zi de plajă şi de bălăceală în apă cu caracteristici asemănătoare cu ale apei de mare costă 20 de lei. Pe marginea piscinei sunt şezlonguri şi umbrele şi un bar de unde se pot cumpăra băuturi răcoritoare. „În fiecare zi de la deschidere am avut în jur de 100 de clienţi, care au venit atât pentru proprietăţile terapeutice ale apei, cât şi pentru relaxare. La centrul nostru se pot face şi şedinţe de hidroterapie, masaj, iar faptul că piscina este descoperită îmbină relaxarea cu terapia”, a spus preotul Mihai Budău, responsabilul Centrului Medical de la Barticeşti.

Bazinul de la Polivalentă, complexul de la Barticeşti şi piscina de la Horia reprezintă în acest moment singurele oferte de sezon pentru romaşcani. În lipsa ştrandului, care urmează a fi modernizat de autorităţi, amatorii de plajă şi de bălăceală riscă și merg pe malul Moldovei, neluând în calcul numeroasele accidente petrecute an de an, multe soldate cu pierderea vieții.COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • balan razvan 7 ani

    Piscina de la Cotu-Vames e un fel de penitenciar: esti verificat in bagaje la intrare !!! Si asta din ordinul taranusului bo$$ :/ Ce sa mai spui ca i-a trecut prin cap sa mareasca pana la 25 de lei intrarea ..Pfff. Hai PA!

  • vlad 7 ani

    Veniti la Barticesti unde este liniste si pace fara bauturi alcoolice si fara persoane care sa faca galagie ca pe malul apei .Este ceea ce isi doreste fiecare pentru relaxare si tratament. Va asteptam cu drag macar o singura data si dupa aceea sigur ve-ti reveni.

  • even 7 ani

    La imperial esti verificat sa nu cumva sa ai cu tine vreun biscuite sau o sticla cu apa, ca sa cumperi doar de la ei dublu.