Prima paginăActualitate

Piroman reținut de polițiști

Piroman reținut de polițiști

Dimensiune text

 

Marți, 10 octombrie, polițiștii au dispus măsuri de reținere într-un caz de distrugere prin incendiere. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au reținut un bărbat de 38 de ani, din comuna Alexandru cel Bun, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere.

„Acesta este cercetat pentru faptul că în seara zilei de 4 octombrie, fiind sub influența alcoolului, ar fi incendiat locuința unei femeii de 89 de ani, din Alexandru cel Bun. Persoana a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Neamț, urmând ca astăzi să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea luării unei măsuri preventive”, informează IPJ Neamț.

Miercuri, 4 octombrie, la ora 19:17, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în satul Viişoara, comuna Alexandru cel Bun. La fața locului s-au deplasat 13 pompieri militari cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj cu o ambulanță SMURD (EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ, iar Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Alexandru cel Bun a intervenit cu doi pompieri voluntari.

 

La fața locului, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta generalizat la acoperişul locuinţei, pe o suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați, şi la acoperişul unei anexe. În urma evenimentului au ars: acoperişul, realizat din bârne de lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 160 de metri pătrați, două motociclete şi aproximativ 36 de metri pătrați din acoperişul anexei casei de locuit, realizat din lemn cu învelitoare din tablă. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor proprietarei locuinţei de 89 de ani, cu atac de panică, fiind transportată la UPU Piatra Neamţ. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, conform pompierilor, folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0