Articol publicat în data de: joi, 06 Oct 2016Pildeştiul are ambasador la întâlnirea internaţională a cercetaşilor

 

În cadrul unei întâlniri a cercetaşilor Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildeşti, din cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, sâmbătă, 1 octombrie, Veridiana Mîrţ a fost aleasă ca reprezentant oficial al centrului, ca „jambasador”, pentru pregătirea celei de-a şasea Jamboree Naţională care va avea loc în localitatea Cristian, din judeţul Braşov, în perioada 4-14 august 2017. În termeni cercetăşeşti, „jamboreea” reprezintă o adunare internaţională care are loc, în general, la fiecare patru ani şi care adună sute de cercetaşi din toate vârstele şi din mai multe ţări.

„Întâlnirea a fost condusă de Horaţiu Pop, membru în echipa organizatoare, care pregăteşte Jamboreea Naţională din 2017, eveniment ce îşi propune să schimbe perspectiva, pregătind pentru toţi cercetaşii o călătorie către viitor, implicare locală, diversitate şi dezvoltare durabilă. Prima Jamboree din ţară a avut loc la Piatra Neamţ, între 5-25 august 1930. Ultima jamboree a avut loc la Sălişte, judeţul Sibiu, între 11-21 august 2011, la care au participat 1.300 de cercetaşi. Urăm mult succes echipei de pregătire a acestui mare eveniment de educaţie nonformală şi o felicităm pe Veridiana – primul «jambasador» din judeţul nostru – dorindu-i spor la treabă”, afirmă reprezentanţii cercetaşilor din Pildeşti.

 

cercetasi-pildesti-ambasador-jamboreea-nationala-1

cercetasi-pildesti-ambasador-jamboreea-nationala-2

cercetasi-pildesti-ambasador-jamboreea-nationala-3

 

 

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>