Piesa „Dar… ce-ați crezut?!”, de Nadezda Ptushkina, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț

Piesa „Dar… ce-ați crezut?!”, de Nadezda Ptushkina, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț

 

teatrul-tineretului-dar-ce-ati-crezut2Teatrul Tineretului din Piatra Neamț vă invită sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 19, în sala mare, la piesa „Dar… ce-ați crezut?!”, de Nadezda Ptushkina, un spectacol de Tudor Tăbăcaru, avându-i în distribuție pe: Maria Hibovski, Aida Avieriței, Cristina Mihăilescu și Andrei Merchea Zapotoțki.

„După cum o recomandă critica de specialitate, se pare că Nadejda Ptushkina (Eugenia Remizova) este cel mai jucat autor din dramaturgia rusă contemporană, beneficiind de numeroase traduceri. De asemenea, ea este activă şi ca regizor de teatru şi film. Până în prezent, a scris peste 70 de piese, 40 dintre ele fiind reprezentate pe scene din Europa, China, Japonia, Israel. Piesa cu cele mai multe reprezentaţii din dramaturgia sa (cu titlul original «În timp ce ea murea…») este cea montată pe scena Teatrului Tineretului, în cadrul proiectului cultural «Piatra Neamţ susţine tinerii actori profesionişti de la Teatrul Tineretului»,  finanțat de Municipiul Piatra Neamț. Pulberea râsului care se ridică de pe fiecare pagină a piesei s-a lăsat peste lumea construită pe scena TT. Un râs inteligent acompaniază drame de familie, rezolvate în cel mai fericit chip. Contextul favorabil, care îmbrăţişează, deodată, două femei trăind în orizontul bătrâneţii şi al morţii, odihneşte compensator şi spectatorul. Iubirea şi tinereţea sunt contagioase, alcătuind un miraculos vaccin pentru sufletul bolnav de singurătate. Înfăşurat în falduri largi de situaţii comice şi stereotipuri cotidiene, mesajul piesei se instituie delicat, dar profund. Pe de o parte, gândul la moarte ne ajută să dăm sens vieţii, iar pe de alta, sentimentul împlinirii existenţiale (în acest caz, prin familia extinsă) alungă angoasa morţii şi nutreşte viaţa”, afirmă, în prezentarea spectacolului, consultantul artistic Raluca Naclad.

Biletele s-au pus în vânzare la agenția Teatrului Tineretului, la prețul de 20 de lei (50% reducere pentru elevi și studenți) și 26 de lei la lojă. Detalii pe adresa web a Teatrului Tineretului, http://www.teatrultineretuluint.ro.

teatrul-tineretului-dar-ce-ati-crezut1

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0