Pictorul Mircea Răsvan Ciacâru expune la Roman

Artistul plastic Mircea Răsvan Ciacâru, restaurator la Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, expune pentru prima oară la Roman.

expo 2Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” va găzdui, miercuri, 19 noiembrie, la orele 17.00, în sediul provizoriu din strada Smirodava, vernisajul expoziţiei de pictură a artistului plastic şi restauratorului de origine armeană Mircea Răsvan Ciacâru, membru al Uniunii Artiştilor Plastici-filiala Neamţ. Evenimentul este realizat în colaborare cu Filiala Roman a Uniunii Armenilor din România, Filiala Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Societatea Culturală „Clepsidra”. La eveniment vor participa criticul de artă Lucian Strochi, doctorul Emanuel Nazaretian, preşedintele Filialei Roman a Uniunii Armenilor din România, profesor Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, scriitorul Gheorghe Andrei Neagu (Focşani), originar din comuna Trifeşti, oameni de cultură şi iubitori de artă. „Mihai Răsvan Ciacâru are limpezimea spiritelor alese şi a apelor adânci. Restul este tăcere, rugă şi confirmare perpetuă”, spune criticul de artă Lucian Strochi.

 

expo 1Mihai Răsvan Ciacâru are 68 de ani şi s-a născut la Cluj. Este un remarcabil portretist. În lucrările sale, realizează un echilibru perfect între desen, culoare şi compoziţie. A urmat Facultatea de Arte Plastice, secţia pictură, din cadrul Universităţii Timişoara. A deschis expoziţii personale, începând din 1974, la Piatra Neamţ şi Bucureşti, cu lucrări de pictură şi grafică, dar şi în afara ţării, în Israel, Olanda şi Germania. A participat la numeroase expoziţii de grup la Timişoara, Arad, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Piatra Neamţ, Bucureşti şi Braşov. Are desene publicate în revistele „Luceafărul” şi „Cronica” şi lucrări în diverse colecţii particulare din ţară şi din străinătate. Lucrează, din 1981, în cadrul Complexului Muzeal Judeţean Neamţ. Este specialist în restaurarea obiectelor de metal şi a reconstituit sute de obiecte aparţinând Culturii Cucuteni.


COMENTARII

WORDPRESS: 0