Articol publicat în data de: lun, 05 Sep 2016



Piaţă plină cu struguri, gogoşari şi varză. Aflaţi şi preţurile produselor de sezon

 

piataGospodinele se pregătesc pentru sezonul de iarnă, iar în pieţele din Roman se găsesc 18 produse de sezon. Varza s-a mai scumpit, în timp ce fructele au preţuri accesibile.

Cartofii îşi menţin preţul, de un leu pe kilogram, cu 50 de bani mai mult costând kilogramul de ceapă. Morcovii se vând şi ei cu 1 – 1,5 lei pe kilogram. Kilogramul de vinete şi cel de castraveţi costă 2 lei, în timp ce roşiile se vând cu 2-3 lei pe kilogram. Pătrunjelul este mult mai scump, adică 5-6 lei pe kilogram. Fasolea păstăi costă 5 lei pe kilogram, în timp ce gogoşarii şi ţelina se vând cu 4-5 lei pe kilogram. Dovleceii costă 1-2 lei pe kilogram, iar varza şi ardeiul gras costă 2-2,5 lei pe kilogram. Legătura de verdeţuri costă tot 50 de bani.

În ceea ce priveşte fructele, cele mai scumpe sunt perele, care costă 4 lei pe kilogram, urmate de struguri, care au preţul între 3 şi 4 lei pe kilogram. Merele se vând cu 2-2,5 lei pe kilogram, prunele costă 2 lei pe kilogram, iar kilogramul de pepene variază între 0,8 şi un leu.

 

 

 

Știrea are un comentariu
Lasă un comentariu mai jos
  1. Horga Mihai spune:

    Să se revină la vânzarea strugurilor pe spațiul de la Tic-Tac, unde este mult mai bine atât pentru vânzătorii care nu ar mai fi nevoiți să traverseze orașul la obor, cât și pentru cumpărători.

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d blogeri au apreciat: