Piață bogată pentru romașcani

Seceta pare să nu fi afectat producătorii care alimentează cu legume și fructe piața Romanului. Pe tarabe stau aranjate grămezi de vinete, de roșii, de ardei, cartofi și ceapă. Prețurile nu sînt de natură să sperie cumpărătorii.

 

Vinetele costă de la 1,5 la 2,5 lei kilogramul, cartofii – 1,5 lei kilogramul, ceapa – 2 lei pe kilogram, morcovii – 2 lei kilogramul sau 1 leu legătura, în amestec cu pătrunjelul, varza – 3 sau 3,5 lei kilogramul, „varză f.f.f. bună, pentru sarmale și pentru mîncare„, după cum își laudă un comerciant marfa.
Prețul roșiilor variază de la 1,5 la 4 lei kilogramul. Cele mai scumpe sînt roșiile ecologice, vîndute de un producător care își are grădina în marginea Romanului.
Nu-i mult 4 lei pe kilogram pentru marfa asta. Astea nu sînt roșii de seră, sămînța o păstrez de la an la an, nu le-am pus îngrășăminte chimice, ci doar mraniță. Nu mai pun la socoteală că scoatem apă cu pompa electrică ca să udăm roșiile, 4 lei pe kilogram e puțin în comparație cu costurile pe care le avem„, spune vînzătorul. Se laudă cu roșiile, dar și cu faptul că toți cei care au cumpărat de la el s-au întors să mai cumpere o dată, semn că poveștile sale nu sînt doar vorbă goală.
Pe lîngă pepenii care au umplut piața și se vînd cu 1 leu kilogramul au apărut și prunele, care se vînd cu 2 sau 2,5 lei kilogramul, și strugurii, care se vînd cu 4 lei kilogramul.
Tot în sectorul fructe mai sînt mere și pere, cu prețuri cuprinse între 2,5 și 5 lei pe kilogram.


COMENTARII

WORDPRESS: 0