Pianista Teodora Arabu, premiul III la Concursul „Carl Czerny”

La concurs au participat elevi din clasele I – XII care studiază pianul în liceele şi şcolile de muzică din ţară.

Elevii Teodora Arabu, Ştefan Ciprian Buzdugan şi Beatrice Maria Duca, de la Şcoala de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman, au obţinut premii importante la Concursul Naţional de Pian „Carl Czerny”, desfăşurat, la sfârşitul lunii martie, la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ. Aflat la a XIV-a ediţie, concursul reprezintă un podium de afirmare pentru tinerii talentaţi. Competiţia muzicală a adus la start elevi din clasele I – XII care studiază pianul în liceele şi şcolile de muzică din ţară.

Membrii juriului au acordat o atenţie deosebită aspectelor necesare unei educaţii instrumentale complete – tehnica şi interpretarea.

Cei 38 de elevi veniţi din Bârlad, Botoşani, Bucureşti, Galaţi, Piatra-Neamţ şi Chişinău au oferit celor prezenţi un adevărat concert, pentru care au fost răsplătiţi, pe lângă note, cu aplauze.

Teodora Arabu (clasa a IV-a) a primit premiul III pentru prestaţia ei, iar Ştefan Ciprian Buzdugan (clasa a VII-a) şi Beatrice Maria Duca (clasa a III-a), menţiune. Copiii sunt talentaţi, muncesc mult şi au un palmares bogat, cu premii obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale. „Nivelul concursului de anul acesta crescut foarte mult, faţă de ediţiile precedente, ceea ce nu poate decât să servească prestigiului său. La concurs au participat elevi bine pregătiţi. Este loc de mai bine, în ceea ce ne priveşte. Elevii noştri trebuie să muncească în continuare pentru a se prezenta cum se cuvine la viitoarele concursuri”, a precizat profesoara Lia Voinea.

Teodora Arabu şi Ştefan Buzdugan sunt pregătiţi de profesoara Lia Voinea, iar Beatrice Maria Duca, de profesoara Fredina Zilberman. Elevii profesoarei Voinea au participat şi anul trecut la acest concurs, obţinând premiul I.

Pianiştii romaşcani continuă pregătirea muzicală. Ei îşi vor etala, în perioada următoare, măestria interpretativă în cadrul a trei manifestări muzicale: Concursul Internaţional de Pian „Frédéric Chopin”, de la Bacău, Concursul de Interpretare Instrumentală de la Suceava şi Concursul Internaţional „George Georgescu”, de la Tulcea.


COMENTARII

WORDPRESS: 0