Prima paginăActualitate

Petreceri de nuntă oprite de polițiști. Amenzi de 18.000 de lei

Petreceri de nuntă oprite de polițiști. Amenzi de 18.000 de lei

Dimensiune text

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Neamț.

Sâmbătă, 20 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în incinta unui local public din localitatea Vînători-Neamț, se desfășoară un eveniment privat, o nuntă, unde nu sunt respectate prevederii Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, fiind identificate 60 de persoane, iar evenimentul a fost întrerupt. Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 8.000 de lei.

De asemenea, duminică, 21 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în incinta unui local public din localitatea Pipirig se desfășoară un eveniment privat, o nuntă, unde nu sunt respectate prevederii Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, fiind identificate 80 de persoane, iar evenimentul a fost întrerupt. Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 10.000 de lei.

„Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă  organizarea  de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive –, atât în spații deschise, cât și în cele închise – saloane,  restaurante, baruri,  săli de evenimente etc”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 150 de polițiști, polițiști locali și jandarmi, împreună cu celelalte instituții implicate au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, la operatorii economici, dar şi în mijloacele de transport persoane.

Au fost organizate nouă acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurante și localuri publice, fastfood-uri, piețe, târguri, mall-uri precum și mijloace de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 36  societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 56 de mijloace de transport și au fost legitimate peste 1.200 de persoane. Echipele de control au depistat 144 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 32.100 de lei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0