Peste 9.400 de elevi și profesori din Neamț au oferit celor nevoiași 13.200 de kilograme de fructe și legume

Peste 9.400 de elevi și profesori din Neamț au oferit celor nevoiași 13.200 de kilograme de fructe și legume

Dimensiune text

 

 

În cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) s-a desfășurat, în perioada 20 – 24 noiembrie, campania socială „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”. Prima ediție a acestei campanii s-a desfășurat în anul 2009 și s-a numit „Săptămâna cartofului donat”. Deoarece donațiile voluntarilor au fost numeroase și variate, această campanie socială s-a transformat în „Săptămâna legumelor donate”, în anul 2010, și, din anul 2011, s-a transformat în „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”.

Campania a debutat prin implicarea profesorilor coordonatori și a voluntarilor în activități de identificare a grupului de beneficiari, de prezentare a activității în unitățile școlare, de colectare și donare a produselor.

Ediția 2018 a campaniei s-a caracterizat printr-o implicare numeroasă a voluntarilor și prin varietatea produselor donate. Beneficiarii acestei campanii au fost copiii și familiile din medii dezavantajate social și din centre implicate în protecția socială, între care: Centrul de plasament de tip familial „Ioachim și Ana” Dumbrava Roșie, Căminul de bătrâni de la Schitul „Acoperământul Maicii Domnului” Groși, Fundația „Solidaritate și Speranță” Săvinești, Centrul Social Pietricica, Complexul de servicii „Ion Creangă” Piatra Neamț, Centrul de plasament „Madre Carla”, Centrul de plasament „Teodora Campostrini”, Fundația „Pacea” din Roman și altele.

„În județul Neamț s-au implicat 8.655 de elevi și 789 de cadre didactice, din 65 de unități școlare. În cadrul campaniei au fost colectate 6.051 de kilograme de legume și 7.151 de kilograme de fructe. De asemenea, voluntarii au donat și alte produse alimentare – făină, ulei, zahăr, paste făinoase, dulceață, conserve, dulciuri și altele. Inspectoratul Școlar Județean Neamț mulțumește elevilor voluntari SNAC, familiilor acestora, profesorilor voluntari și coordonatorilor, pentru implicare, dăruire și efort”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0