Prima paginăActualitate

Peste 80 de persoane sancționate luni, pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Peste 80 de persoane sancționate luni, pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Dimensiune text

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Neamț.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 170 de polițiști și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, la operatorii economici, dar şi în mijloacele de transport persoane.

Au fost organizate opt acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul COVID-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 78 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 62 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.268 de persoane. Echipele de control au depistat 82 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020.

De asemenea, două sancțiuni contravenționale au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea programul de lucru cu încălcarea  legii. Totodată, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 28.000 de lei.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0